Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Yangınla mücadelede eksiklikler neler? | Açık ve Net - 2 Ağustos 2021

        Açık ve Net’te Orman yangınlarında uçak mı, helikopter mi kullanılmalı? Yangınlarda sabotaj izi var mı? Orman yangınları neden çıktı? Yangınla mücadelede eksiklikler neler?

        Açık ve Net'te Habertürk Yazarı Güntay Şimşek: "Yangınla mücadele modelimiz eksik. Yani Orman Bakanlığı'nın her yıl ihaleye çıkıp yangın uçağı veya yangın söndürmede kullanacağı helikopter bulma adımları yanlış"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu: "Ülkemizde yüzde 90 insan kaynaklı. Son 6 günde fazla olmasının nedeni rüzgarın hızlı olması ve nemin yüzde 9-10'lara düşmesi. Bu da yanıcı maddeyi kolayca tutuşturulabilir yapıyor"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Doğanay Tolunay: "Böyle büyük yangınlar çıkmasını bekliyorduk. Doğal yolla sadece yıldırımlarla çıkar onun haricinde hepsi insan kaynaklıdır. Burada sabotaj ihtimali görmüyorum"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Üstün Dökmen: "'Uçak mı iyi, helikopter mi' bunu bilemem. Mesleğim açısından bakarsam; en üstünden en altına toplumda düşünme, muhakeme konusunda sıkıntı var"

        Açık ve Net’te Kübra Par soruyor… AÇÜ Toprak ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, İÜ-Cerrahpaşa Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Psikolog-Eğitimci Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Habertürk Yazarı Güntay Şimşek yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME