Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Merkez Hakem Kurulu Başkanı olduğum dönemde Fırat Aydınus’u Süper Lig kadrosuna alırken “anamdan emdiğim süt burnumdan geldi”. Nedenini, niçinini, nasılını ve zamanını sormayın. Çünkü yazmaya kalksam sayfalar yetmez. Günü geldiğinde gerekirse yazarım. Sakın yanlış anlaşılmasın. Fırat bileğinin hakkıyla çıktı. Hem de 1. sıradan çıktı. Peki; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diyebilirsiniz. Söyleyeyim.

        O günkü koşullarda şer güçleri vardı. Onlarla kıyasıya çarpıştım. Göğsümü siper ettim. Direndim. Sonunda dediğimi yaptırdım. Bugün gelinen noktada sevgili Fırat Aydınus’un Türk hakemliğine damga vurmuş önemli bir karakter olduğunu görmekteyiz. Bu bakımdan gururluyum. Gerekeni iyi ki yapmışım. Çünkü Fırat ‘doğuştan hakem’ sözü ile özdeşleşen çok önemli bir değerdir. Her hakemin hakemlik yaşamında inişler ve çıkışlar vardır. Fırat’ta da bunu gördük. İki sezon öncesine kadar Türkiye’nin en fazla derbi maçı yöneten hakemi unvanına sahipti. Pazar günü yöneteceği muhteşem derbi, Fırat’ın bu sezonki ilk derbisi olacak.

        MHK Başkanı Sayın Yusuf Namoğlu ile adeta hayat bulan ve şaşalı günlerine dönen Aydınus, bu maçı adeta tereyağından kıl çeker gibi yönetecektir. Pazar gecesi Türk hakemliğinin yüz akı olacaktır. Namoğlu ve arkadaşlarını asla mahcup etmeyecektir. Federasyonun göğsünü kabartacaktır. Yeter ki maça iyi motive olsun. Yeter ki bu maçın değerini ve sorumluluğunu düdüklerine en iyi şekilde yansıtsın. Fırat’ın mükemmel fizik yapısı ve sahadaki tavır ve davranışları, futbolun iyi oynanmasını ve seyir zevkinin de çok yükseklere çıkmasını sağlayacaktır. Allah hakem şansı versin.

        Diğer Yazılar