Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜZEL şeyler de oluyor hayatta. Minik detaylarda, iki kişi arasında, baharın gelişiyle güzel şeyler olabiliyor neyse ki... HTHayat.com için Hayriye Mengüç’ün hazırladığı bir haberde sözü geçen iki genç kız arasındaki dostluk gibi.

        Habere göre Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki Defne Yığcı’nın en yakın arkadaşı Yağmur Özmen’e kanser teşhisi konuldu. Teşhise rağmen Yağmur, kanser hücrelerini beslediği bilinen şekerli tatlıları yemeye devam edince Defne, arkadaşı için bir şey yapması gerektiğini düşündü.

        Ona, unsuz ve şekersiz tatlılarla hem mutlu hem de sağlıklı olunabileceğini göstermek için, sürpriz bir kitap hazırlama kararı aldı. Frambuazlı cheesecake’ten limonlu tarta, portakallı browni’den balkabaklı muffin’e kadar birbirinden lezzetli tatlıların tariflerini, hiç un ve şeker kullanmadan annesiyle birlikte yaptı. Ve bu yaptıklarının fotoğrafını çekti.

        RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

        Caretta Yayıncılık’ın yeni yazarlara yer verdiği markası Tortuga’dan çıkan ‘Ben Aslında Tatlıyım’ kitabı, raflardaki yerini aldı. “Amacım biraz çaba gösteren herkesin şekersiz ve unsuz tariflerle de ‘tatlı’ ihtiyacını karşılayabileceğini kanıtlamaktı” diyor Defne. Konuştuğu her kesimden Defne’ye çok büyük destek gelmiş. Bu kitapla bir domino etkisi yaratmayı uman Defne unsuz-şekersiz tariflerini küçüklere öğretmek için de her ay atölye düzenlemeyi planlıyor. Bundan böyle tariflerini, Ben Aslında Tatlıyım Mutfak Atölyesi’nde çocuklarla beraber hazırlayacak.

        Kitapta, uzman görüşlerine de yer verilmiş. Onkolog Yavuz Dizdar, destekleyici tıbbın önemli ismi Ender Saraç, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Şirin Seçkin ve biorezonans uzmanı Sinan Akkurt da un ve şekere dair görüşlerini anlatmışlar.

        Şekerin sağlığa olumsuz etkileriyle ilgili bilgilerimiz arttıkça ondan uzak durma yollarını araştıranlar da artıyor. Belki bir gün çocuklarımız rafine şeker ve undan tamamen uzak durabilecekler. Ne dersiniz?

        Çağla Şıkel’den masallar

        22 Nisan Cumartesi günü Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşecek olan ‘Çağla Şıkel’den Masallar’ adlı etkinlikte, Çağla Şıkel çocuklara, etkinlik için özel olarak yazılan ‘Uyku Şampiyonasına Katılan Çocuk’ adlı masalı anlatacak.

        6-10 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz olarak düzenlenen etkinlik saat 13.00-14.00 ve 15.00-16.00 arasında gerçekleşecek. Etkinliğe katılmak isteyenler için rezervasyon numarası: 0212 317 53 30

        23 Nisan hafta sonunda her şey çocuklar için

        İSTANBUL Devlet Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir konserle kutlayacak. İDSO Deniz- Bank ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’ 23 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek.

        ANLATICI BERGÜZAR KOREL

        İDSO, Şef Howard Griffiths yönetimindeki konserde piyano sanatçısı Kaan Baysal ve keman sanatçıları Elfida Su Turan ile İdil Olgar’a eşlik edecek. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel ise Howard Griffiths’in Çocuklar İçin Müzikli Masal ‘Cadı ile Maestro’ eserinde anlatıcı olarak sahneye çıkacak.

        Uzayın derinlikleri

        LEGOLAND Discovery Centre, 23 Nisan’da tüm minikleri uzayın derinliklerini keşfedecekleri bir yolculuğa çıkarıyor. Galaksiler arasında geziye olanak sağlayan uzay temalı yeni Space Mission bölümü, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Halil Kayıkçı’nın 22 Nisan’da çocuklarla bir araya geldiği bir etkinlikle tanıtılıyor.

        Çocuklar, uzay temalı yeni alanda kendi roketlerini tasarlayıp uzaya gönderebilecek ya da uzaktan kumandalı uzay istasyonlarında ebeveynleriyle birlikte eğlenirken evrenin sırlarını öğrenecekler. Bu maceraya Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Halil Kayıkçı da katılacak. Kayıkçı miniklerin sorularını yanıtlayacak ve uzay yolcusu olma hayalini nasıl gerçekleştirdiğini onlarla paylaşacak. Geleceğin astronotları Space M’de uzay mekikleri de tasarlayacak.

        Diğer Yazılar