Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’den binlerce taraftarın akın ettiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Final Four maçını, Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer ile birlikte izledik. Koç Holding’in gıda şirketi Tat Gıda, bünyesinde Pastavilla, SEK ve Tat Konserve’yi barındırıyor. 2017 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu ve NBA ile işbirliği yaparak Türkiye’de Junior NBA Ligi’nin sponsoru olan SEK aynı yıl Euroleague Basketball’a da sponsor oldu ve üç yıllık bir anlaşmaya imza attı. Bir gıda şirketinin, özellikle çocukların tüketmesini istediğimiz ürünler üretiyorsa, bir spor etkinliğine sponsor olması kadar doğru bir şey yok sanırım. Henüz ilk yıl, sayılara dökülmemiş ama Arzu Aslan Kesimer, süt şişelerinin üzerinde hayran oldukları basketbol oyuncularını gören çocukların süt içmeye daha hevesli olduklarını gözlemlediklerini söyledi. Kesimer, “Bu yıl üç yıllık sponsorluk anlaşmasının ilk yılı. Ama bitince de devam edeceğiz” dedi.

        SEK, son dönemde klasik ürünlerle değil, yenilikçi ürünlerle büyümeyi strateji olarak benimsemiş. Arzu Aslan Kesimer, “Avrupa ve yeni nesil damak tatları üzerinden gidiyoruz. Gençler bizim gibi kahvaltı etmiyor. Daha hızlı ayaküstü yiyor ve çıkıyor. Yüzümüzü Y ve Z kuşağına döndük. Z kuşağı 2020’de nüfusun yüzde 40’ı olacak, 2050’de de işyerlerimizi ele geçirecekler. Onlar daha çok hızlı tüketim, olduğu yerde tüketimden yanalar” dedi.

        Bir sezonda 2milyar kişitelevizyon ve dijital ortamda izliyor.

        Sahada maç izleyenlenlerinsayısı2.7 milyon.

        Dünyada kişi başı toplam süt tüketimi34 litre.

        Türkiye’de kişi başı toplam süt tüketimi26 litre.

        ‘ÖNCELİĞİMİZ KATMA DEĞERLİ GÜNLÜK SÜT’

        Türkiye’de günlük sütün toplam tüketimdeki payı sadece yüzde 10, pazar lideri SEK Süt. 1968 yılında tüketicilerini ilk kez günlük süt ile tanıştırdıklarını anlatan Kesimer, 2014 yılına kadar pastörize süt satışının tamamı sade sütten gelirken, şu anda yüzde 30’unun katma değerli ürünlerden geldiğini anlattı. 2004 yılında hayata geçirdikleri “İçsek Büyüsek” reklam filmi ile süt ve basketbol ilişkisine değindiklerini hatırlatan Kesimer, “Reklam filminde SEK günlük süt içen uzun boylu basketbol takımına yer verdik. Çok sevildi” dedi. Genel Müdür Arzu Aslan Kesimer, sponsorluk bedelini açıklamadı ancak “Toplam iletişim bütçemizin yarısını oluşturuyor” dedi. Euroleague Basketball sponsorluğu, tüm yatırımlarını Y ve Z kuşağına yönelik yapan şirket için hedef tüketici kitlesine ulaşmanın en iyi yollarından biri olmuş.

        Diğer Yazılar