Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        70'li yılların ikonik moda markası olan Halston, uzun elbiseleriyle o yılların favorisiydi. Markanın yaratıcısı Roy Halston Frowick'in AIDS'ten ölümü efsanevi markasının sonu oldu. Ancak günümüzde markanın yeni yöneticisi Miramax filmlerinin sahibi Harvey Weinstein oldu. Ve Halston tekrar moda gündeminde olmayı başardı. Marios Schwab'in tasarımlarımlarını üstlendiği Halston markası İngiltere'deki lüks markalar arasına oturmayı başardı. Klasik tarzını muhafaza ederek ve yine yalın halini koruyarak... Markaya ne kadar hayranlık duysanız da fiyat etiketleri yüzünden yanına yaklaşmanız zor olabiliyor. Bunda da imdadımıza Sarah Jessica Parker yetişiyor.

        Markanın yeni yüzü olan Sarah Jessica Parker, Sex and the City 2 filminde Halston marka kıyafetler tercih etmiş ve bu köklü markayla işbirliği yapmaya karar verdi. Halston'ın 2010 kış defilesinde yıldız gibi parlayan Parker, Halston markasının daha makul fiyatlarda satılan bir alt markası Halston Heritage için kolları sıvadı ve Heritage koleksiyonunun tasarım direktörlüğüne getirildi. Sarah Jessica Parker'ın, markanın sadece tasarım kısmında değil, üst bir mevkide karar yetkisine de sahip olacağı da açıklanmış, kısacası Parker'ın Halston Heritage'la işbirliği uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor. Parker'ın moda tasarımcılığına ilk soyunuşu değil. Daha önceden Bitten markası yaratan Parker, bu markasında da uygun fiyatlarıyla dikkat çekmişti.

        Günümüzde markaların krizden dolayı yaptığı stratejik planlamalar markalara rahat bir nefes aldırıyor. Halston markasının klasik tarzı ve müşteri portföyü yıllardır aynı çizgide devam ettiği için markaya yeni bir soluk gerekiyordu. Halston Heritage'la bunu başarmayı hedefleyen köklü marka Avrupa pazarında da söz sahibi olmak istiyor. Düşük fiyatlarla daha geniş kitlelere hitap etmek isteyen marka, Sarah Jessica Parker gibi bir yıldız sayesinde genç kitlenin hemen ilgisini çekmeyi başardı. Aynı zamanda Halston markası eskiye göre daha düşük maliyetli koleksiyonunu Selfridges ve Harrods gibi lüks mağazalarda ve Net-a-Porter sitesinden satışa sunuluyor. New York Moda Haftası'ndan sonra büyük bir talep olacağı düşünülen 2010 kış koleksiyonu şimdiden markanın tutkunlarını sabırsızlandırmaya başladı, itiraf edeyim ben de heyecanla bekliyorum!

        70'lerin favori tasarımcısı

        Halston markasının yaratıcısı Roy Halston Frowick 1932 yılında doğdu. 1970 yıllarında uzun elbiseleriyle tanınan ve oldukça popüler olan tasarımcı annesinden esinlenerek dikiş dikmeye merak saldı ve moda kariyerine şapka tasarlayarak başladı. 1952 yılında ailesiyle birlikte Chicago'ya taşınan tasarımcı Chicago Sanat Enstitüsüne girdi ve 18 yaşında vitrin tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. Tasarladığı şapkalar Chicago Daily News'e konu oldu. 1961'daki yılındaki başkanlık yemin töreninde Jacqueline Kennedy onun ‘Pillbox' şapkasını takınca Halston artık herkes tarafından tanınır hale geldi. Studio 54 döneminde jet sosyetesinin tasarımcısı oldu. Bianca Jagger, Liza Minelli, Anjelica Huston, Lauren Bacall, Babe Paley ve Elizabeth Taylor müşterileri arasındaydı. 1972'de Newsweek dergisi tarafından Amerika'nın en iyi tasarımcısı ilan edildi. Şişesi Elsa Peretti tarafından tasarlanan Halston parfüm dünya çapında en çok satan ikinci parfüm oldu. Havayolları personelinin giydiği üniformları tasarladı. Büyük başarılılara imza atmasına rağmen 1984 yılında kendi şirketinden kovuldu ve kendi ismi altında tasarımlar yapması yasaklandı. Daha tasarımcı 1990 yılında AIDS'ten öldü.

        Resimaltı:

        Sex and The City'nin yıldızı Sarah Jessica Parker, çıkardığı Bitten koleksiyonunun ardından tasarıma iyiden iyiye ısındı ve Halston markasıyla güzel bir anlaşmaya imza attı.

        Diğer Yazılar