Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanta, kıyafeti tamamlayan en önemli parçalardan. Son yıllarda tasarımcıların özellikle üzerinde durduğu çantalar farklı tasarımlar ve farklı tarzlarda karşımıza çıkıyor. Binlerce model arasında kararsız kalmak ve mükemmel çantayı bulmak giderek zorlaşıyor. Çoğu kadın çanta seçiminde vücut şekline önem vermez. Ya kıyafetine ya rengine ya da çantanın modeline göre seçim yapar. Ancak şunu unutmamak gerekir ki çantalar görünümü tamamen değiştirebilir.

        Çantanın büyüklüğü, boyutu ve şekli sizi zayıf ya da kilolu gösterebilir. Kıyafetin stiline ve kesimine nasıl önem veriyorsanız, çanta seçerken de şekline ve vücudunuza uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz çantayla hem kusurlarınızı kapatabilirsiniz hem de dikkatleri en güvendiğiniz yerlere çekebilirsiniz.

        Kıyafetinizi mükemmel tamamlamak ve stilinizi doğru tanımlamak istiyorsanız çanta seçerken vücut şeklinizi de göz önünde bulundurmalısınız. İster zayıf olun ister kısa boylu taşıdığınız çantanın silüetinizi en iyi şekilde göstermesi gerekir.

        İşte sizlere vücut şekillerine uygun çanta alternatifleri

        - Kısa boylular

        Kısa boylu kadınlar için en ideal çantalar küçük çantalardır. Küçük çantalar kısa bayanları daha uzun gösterir. Kısa saplı portföy çantalarla şık gecelerde zarif görünebilirsiniz. Büyük çantalar olduğundan daha kısa ve toplu bir görünüm oluşturduğu için bu boyutları tercih etmemek gerekir.

        - İnce ve uzunlar

        İnce ve uzun kadınlar çok şanslılar çünkü her çanta modeli uzun silüetlerle mükemmel bir uyum sağlar. Büyük çantalar, omuzda çapraz taşınan uzun saplı modeller ve clutch çantalar ince ve uzun kadınlar için idealdir. Renkli ve desenli modeller ve tote ve hobo gibi salaş çanta modelleriyle uzun görünümünüzü hareketlendirebilirsiniz. Çok küçük çantalar sizi daha uzun ve cılız gösterebilir bu yüzden küçük, portföy çanta alırken kolunuzun altında durabilecek boyutta olmasına dikkat edin.

        - Üstü kalın olanlar

        Üstü kalın olanlar dikkatleri kalçaya ya da bel çizgisine çekmelidirler. Uzun saplı çapraz taşınabilen messenger çantalar ya da elde taşınabilen portföy çantalar üstü kalın olan kadınlar için idealdir. Kısa saplı vücudun üst kısmına denk gelen çantalardan uzak durmak gerekir. Farklı boyutlardaki kumaş çantalar ve uzun saplı büyük deri çantalar diğer alternatiflerdendir.

        - Kalçası geniş olanlar

        Kalçası geniş olanlar için en ideal çantalar omuzda taşınabilen kısa saplı, klasik çantalardır. Unutmamak gerekir ki çanta nerede duruyorsa o bölge göz önünde olur. Kalçaya denk gelmeyen kısa saplı modeller en uygun olanlarıdır. Orta büyüklükteki bel hizasında biten hobo tarzı çantalar diğer alternatif arasındadır.

        - Kıvrımlı vücutlar

        Kıvrımlı vücutlar bel kıvrımlarını ortaya çıkaracak çanta modelleri tercih etmelidirler. Ne çok büyük ne de çok küçük olan orta büyüklükteki çantalar kıvrımlı vücutlar için en uygun olanıdır. Bel hizasının biraz yukarısında biten orta büyüklükteki çantalar kıvrımlı vücutlar için idealdir.

        - Kilolu ve kalın vücutlar

        Kilolu kadınlar için ilk kural küçük çantalardan uzak durmaktır. Çünkü küçük çantalar daha kalın bir görünüm oluşturur. Aynı şekilde kısa saplı küçücük çantalarda kilolu bayanlar için uygun değildir. Tote ve hobo modelleri gibi orta büyüklükteki eni geniş olan çantalar kilolular için idealdir. Vücut şeklinizle uyumlu bir orantıya sahip modeller tercih etmelisiniz. Doğru çantaların toplu ve kalın görünen vücutları gayet iyi idare edebileceği unutulmamalıdır. Seçilen çantanın kalın ve kilolu görünen bölgelerin biraz aşağısında ya da biraz yukarısında durduğuna dikkat edilmelidir ve asla kusurlu bölgenin üzerinde duran çantalar tercih edilmemelidir.

        ZIT MODELLERE GİDİN

        Çanta seçerken silüetinizi orantılamak için vücut şeklinizin zıttı olan çanta modelleri seçmeye özen gösterin. Örneğin eğer ince ve uzunsanız yuvarlak, daire şeklindeki modeller sizin için idealdir, eğer kısa ve yuvarlak bir vücut şekliniz varsa uzun modeller sizin için en uygun olanıdır.

        ACELECİ DAVRANMAYIN

        Çanta alırken acele etmeyin, aynanın karşına geçin ve çantanın vücut şeklinizi doğru orantıladığına dikkat edin. Sadece trend olduğu için vücut şeklinize uygun olmayan çantaları tercih etmeyin, unutmayın uzun süre kullanabileceğiniz, size uygun olan birçok alternatif model bulabilirsiniz.

        Diğer Yazılar