Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Deniz Berdan: Moda blogger ödülü

        Her davette ilginç kıyafetlerle boy gösteren Deniz Berdan, ‘alışverişten başka işi yok mu?' diyenlere DB Junk adlı bloguyla cevap verdi. Modaya kendisini adamış birisi olarak bu bloguyla son noktayı koydu. Moda haberleri, yorumları ve alışveriş adreslerini paylaştığı blogunda Berdan Ailesi'nin ilginç çekimleri de var. Moda tasarımı okulu Saint Martins'e kabul edilmek için portfolyo hazırlayan kızı Begüm'ün de parmağı olan bu moda blogunda Berdanlar'ı yakından tanıyorsunuz. DB Junk'ta en hoşuma giden bizlerle paylaştığı ucuz alışveriş adresleri... Evet, Deniz Berdan'ın işi ‘moda'.

        Süreyya Yalçın: En rüküş ödülü

        Nerede fotoğrafıyla karşılaşsam iyi bir şeyler görmeye çalışıyorum. Ama artık vazgeçtim ve kabul ediyorum o rüküş olmayı seviyor. O pullar, danteller, fırfırlar, hayvan desenleri olmadan yapamıyor. Bu yüzden de en rüküş ödülünü hakediyor. Onu kimse geçemez ama tek dileğimiz kimsenin onu taklit etmemesi. Çünkü Türkiye'ye ikinci bir Süreyya Yalçın fazla gelir!

        Galatasaray: Yılın forması ödülü

        Galatasaray'ın mor forması ilk başta hoşuma gitmemişti, hatta tutuculuk ederek çok eleştirmiştim. Ama şimdi bu mor formayı beğendiğimi itiraf ediyorum. Sarı-kırmızılı takımımıza mor formalar yakıştı. Keşke futbolcularımız formaları dışında giyinmeyi de bilseler. Gerçi Arda Turan'ın hakkını yememek lazım. Moda ve trendleri takip eden Arda, mor forması dışında da giyimine özen gösteriyor. Ama biraz daha çaba Arda, yılmak yok! Şimdi yılın forması ödülünü aldın, bakarsın en iyi giyinen erkek ödülünü de seneye...

        Fashionable Istanbul: Yılın moda etkinliği

        Evet çok eleştirdim. Defile kültürümüz olmayışını, moda yazarlarının ayakta kalışını, sosyetik hatunların ful makyaj, yapılı saç ve gece elbiseleriyle kırmızı halıda boy göstermelerini eleştirdim. Ama hakkını yememek lazım, Boğaz'a kurulan muhteşem çadırla Fashionable İstanbul yılın moda etkinliğini hakediyor. Roberto Cavalli, Ferre, Salvatore Ferragamo, Missoni ve Vivienne Westwood markaları defile yapmak için CEO ve tasarımcılarıyla İstanbul'a geldi ve İstanbul'u 'fashionable' yaptı.

        Haluk Akakçe: İkonman sanatçı ödülü

        En önemli çağdaş sanatçılarımızdan birisi olan Haluk Akakçe'yi üniversite yıllarımdan tanırım. O, kimse gibi olmayan, sonsuz yaratıcı ve kimsenin ne düşündüğünü de umursamayan birisi. Yani onun 'dikkat çekmek' gibi bir çabası yok. Ama burası Türkiye Halukcuğum, Londra ve New York derken buralardan uzak kaldın. New York Times kameraları farklı kıyafetini görüntülerken burada 'ikonman' ilan ediliyorsun. İçinden geldiği gibi giyinmene diyeceğimiz hiçbir şey yok ama sen magazin dünyasının parçası olmamalısın. Seni olduğun gibi kabul edip kıyafetlerine değil, Londra ve Viyana'daki kişisel sergilerine ve sanatına odaklanalım.

        Aşk-I Memnu: En moda dizi ödülü

        Bihter, Firdevs Hanım, Peyker, Adnan Bey ve Behlül... Bu isimler Aşk-ı Memnu dizisiyle hayatımızın parçası oldu. Dizi o kadar tutuldu ki, kendi modasını yarattı. Stil danışmanları Deniz Marşan ve Başak Fransez'in giydirdiği oyuncuların kıyafetleri yok satarken, Bihter karatkerindeki Beren Saat'in giydiği kıyafetleri Arzu Kaprol tasarlıyor. Kostüm ekibinden de başarılı bir iş çıkınca Aşk-ı Memnu dizisi yılın en moda dizi ödülünü hakediyor.

        Hermes: Yılın açılışı ödülü

        7 Aralık'ta Abdi İpekçi Caddesi'ne açılan ünlü lüks marka Hermes'in açılışı da markaya yakışır bir şekilde oldu. Şampanyalı, istiridyeli açılış için her şey birinci sınıf olunca, Hermes'inkini yılın açılışı ödülüne layık görüyoruz.

        Meg Ryan: Moda fiyaskosu ödülü

        İstanbul Moda Haftası'nın onur konuğu olarak İstanbul'a gelen ve bir görünüp giden Meg Ryan'ın ziyareti moda fiyaskosu ödülünü hakediyor. Ünlü Hollywood yıldızının neden seçildiği, neden gelmeyi kabul ettiği, neden defileye bile katılmadan kaçıp gittiği merak konusu. Aslında çok merak da etmiyoruz ama böyle fiyaskolar istemiyoruz!

        Alexander McQueen: Yılın kaybı ve unutulmayacak modacı ödülü

        Evet yılın kaybı. McQueen'i 40 yaşında kaybettik. Genç ve yetenekli tasarımcıyı unutmayacağız.

        Diğer Yazılar