Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        National Geographic Channel'ın Zihin Oyunları (Brain Games) programının dünya basınına tanıtımı Madrid'de yapıldı. Ben de oradaydım. En ilginç anılarımdan biri, her bir basın mensubu için hazırlanmış kocaman beyaz kutulardı... Kutunun üzerinde "Yaratılmış en güçlü oyun konsolu" yazıyordu. Özellikle de belli bir süre açmamamız istendi. Meraktan çatladık ama açınca da çok güldük, eğlendik. Anlamıştık ki dünyanın en güçlü oyun makinesi "beyin". Çünkü kutunun içinden makine filan değil, beyin figürü çıktı! Gerçekten çok iyi espriydi. Hemen herkes önce şaşırıp ardından "Hmmm doğru valla ya!" dedi. Yeni programların ve yeni sezonun tanıtımı da çok başarılıydı. Dudak morartan klima ve tanıtımın bazı bölümlerinin tamamen İspanolca olması dışında her şey iyiydi.

        OYUN OYNAMAYI SEVER MİSİN?

        Bu arada Madrid'e gitmişken, fırsat bu fırsat, Prado Müzesi, Retiro Park filan derken Madrid'i kendi çapımda koşaradım keşfettiğimi geçen hafta yazmıştım. Dünya çapında büyük ilgi gören programın yeni sezonu için gerisayım bitti, yarın ikinci sezonunun ilk bölümü yayınlanacak. Gerçek anlamda eğlendirirken düşündüren ve öğreten Zihin Oyunları için, programın sunucusu Jason Silva ile konuştum. Sürprizleri bozmamak adına kısa bir alıntı aşağıda.

        "Sürprizler" diyorum, çünkü bize basın tanıtımında oynattıkları oyunlardan çok daha fazlası programda sizleri bekliyor olacak. Bizzat deneyimlendirmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca bu asla bir illüzyon programı ya da sihirbazlık değil, onu belirtmekte de fayda var. Her şey tamamen bilimsel...

        Zihin Oyunları, bilmece bulmaca seven, beynin çalışma biçimiyle ilgili merak ettikleri olan, psikoloji ve nörolojiye ucundan da olsa ilgisi olan, oyun oynamayı sevenler için.

        İşte dünya sevimlisi Jason'ın cevapları:

        'İYİ VAKİT GEÇİRECEKSİNİZ'

        Zihin Oyunları'nda nelerle karşılaşacağız?

        Sanırım insanlar Zihin Oyunları sayesinde beyinleriyle ilgili şahit olduklarına şaşırmaya, tekrar hayret etmeye başlayabilir, beynin nasıl çalıştığıyla ilgili ufuklarını açabilirler. Zihin Oyunları, insanları, interaktif oyunlar, deneyimler ve optik illüzyonlarla gerçeklikle ilgili perspektif sahibi yapacak şeylerin altını çizen bir program. Gerçekleri algılamak konusunda açık olan insanları yakalayacağız. Bu insanlara nöroloji uzmanlarının bilgilendirmesi ışığında gerçekleri sunuyoruz. İyi vakit geçireceksiniz.

        Programa sen nasıl dahil oldun?

        Kullandığımız teknolojinin beyinle bağlarını inceleyen birkaç araştırma okuyordum. Sadece bilimle değil, teknoloji ve insan evriminin bilimle alakasıyla da ilgileniyorum. Bu benim için bir tür felsefi takıntı. National Geographic gönderdiğim videolarımı izledi, enerjimi ve performanslarımın derinliğini algıladı. Onlarla irtibat kurup Zihin Oyunları'nı sunmak istediğimi ve National Geographic'in bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyacağımı söyledim. Kim böyle bir onura erişmek istemez ki.

        NOT: Jason haklı. National Geographic iyi ki var. İyi ki kalitesinden ödün vermemek için dünya çapında ciddi standartlara sahip. İyi ki uzmanlığa ve bilgiye inanç ve destekleri tam. Hakikaten, kim istemez ki böylesi bir kurumun parçası olmayı...

        Diğer Yazılar