Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırım’a Başbakanlık yolu

        Davutoğlu’nun görevi bırakmak zorunda kalmasından sonraki olaylar ve gelişmeler; AK Parti Genel Başkanlığı’na ve Başbakanlığa giden yolun İzmir Milletvekili, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için döşendiğini gösteriyor.

        Binali Yıldırım; öngörüsü güçlü bir siyasetçidir.

        7 Haziran’dan sonra da, “teorik olarak koalisyon ihtimali görmüyorum bir yıl içinde tekrar seçim olur” demişti ve dediği de oldu.

        ÜLKENİN DİREKSİYONU

        İzmir’de de, ülke genelinde de oluşan beklenti; İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın 22 Mayıs’taki AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde tek aday olarak Genel Başkanlığa seçileceği ve daha sonra da Başbakan olarak ülkenin direksiyonuna geçeceği yönündedir.

        Binali Yıldırım, kendi ifadesiyle “ayaküstü söz vermeyen, verdiği sözü de yerine getiren” bir siyaset anlayışını temsil ediyor.

        Binali Yıldırım slogan haline gelmiş siyaset felsefesini de “çok laf az iş değil; az laf çok iş” olarak tanımlıyor.

        Esasen; toplumda karşılığı olan siyaset anlayışı da; huzuru, mutluluğu, güvenliği ve kalkınmayı hedef alan bir anlayıştır.

        Mutluluğu, huzuru, refahı, kalkınmayı hedef almayan bir siyaset anlayışının ülkeye de, topluma da hiçbir yararı olmaz.

        Binali Yıldırım da; polemikten uzak, insan, hizmet, yatırım ve refah odaklı bir siyaset dilini ve uygulamasını temsil ediyor.

        Yıldırım’ı İzmir ölçeğinde düşündüğümüzde de, İzmir Milletvekili ve daha önce de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İzmir’in sorunlarının ve gelecek vizyonunun adeta MR’ını çekmiştir.

        İzmir için 35 projenin hazırlayıcısı, uygulayıcısı ve koordinatörüdür.

        Başbakan olacağı beklentisinin ve işaretlerin her geçen gün biraz daha yoğunlaştığı Binali Yıldırım; aynı zamanda hem yerel, hem de genel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’de oylarını önemli ölçüde arttırmıştır.

        YATIRIM PROJELERİ

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım; İzmir için yaşamsal önemdeki ve İstanbul-İzmir arasındaki ulaşım zamanını 3.5 saate indirecek olan İzmit Körfezi’ni Yalova’ya bağlayacak İstanbul-İzmir otoyol, Ankara-İzmir hızlı tren projesi, Aliağa-Torbalı, Menemen-Menderes arası raylı sistem, Urla-Mordoğan-Karaburun duble yol projesi ve İzmir Körfez Projesi, Çandarlı limanı gibi büyük yatırım projelerinin de hem hazırlayıcısı, hem de uygulayıcısı ve koordinatörüdür.

        Kent içinde de Yeşildere-Konak Tüneli, Menderes Havaalanının iç ve dış hatlar terminallerinin yeniden inşa edilerek Avrupa standardına kavuşturulması ile irili-ufaklı ulaşım ve iletişim projeleri de Binali Yıldırım’ın eseridir.

        Bu arada; ülke genelinde ve 13 yıllık AK Parti iktidarının 12 yılında, Türkiye’nin yatırım bütçesinin üçte ikisini kullanarak bugün gurur duyduğumuz dev projeleri hayata geçiren de Başbakan olması konusunda bir “toplumsal mutabakat” oluşan Binali Yıldırım’dır.

        Öte yandan; Yıldırım, yatırımcılık ve üretkenlik özelliğinin yanında davranışları doğal, gönlü geniş, kucaklayıcı, barıştırıcı ve çözüm odaklı bir siyaset adamıdır.

        Sonuç olarak: Laf üreten değil; yatırımcı, huzur ve refah vaat eden, geçmişi geleceğine kefil Başbakan istiyoruz.

        Diğer Yazılar