Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplumda gerginliğin tırmandığı, kutuplaşmanın keskinleştiği ve siyasetin durağanlaştığı bir dönemde İYİ Parti’nin kurulması ve İzmir İl Örgütü’nün deneyimli siyasetçi Yıldırım Ulupınar Başkanlığında oluşturulması; demokrasi ve İzmir açısından yeni bir başlangıç olmuştur. Yıldırım Ulupınar ve 85 kişilik İYİ Parti İzmir İl Yönetimi’nin politik yaşamın her kesimini kucaklaması, toplumda karşılığı olan bir özellik taşıması; başarılı olacağının önemli bir göstergesidir.

        İYİ Parti’nin İzmir yapılanması; toplumun ihtiyaç duyduğu “merkez siyaset”in farklı kesimlerini bir şemsiye altında toplaması; yumuşama, uzlaşma kültürü ve problemlere “ortak akıl”la çözüm bulunması açısından da önemli ve umut verici bir adımdır.

        İYİ Parti İzmir İl Yönetimi düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

        Bilindiği gibi; siyaset kurumunun vazgeçilmez temel hedefi halka hizmet etmek, sorunlarına çözüm getirmek ve vatandaşın güven içinde gelecek planı yapabileceği hukuk güvenliğini, özgürlük ve demokrasi ortamını hazırlamak ve bunları yapabilmek için de iktidar olmaktır. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda siyaseti bir tercih olarak değil; zorunluluk olarak görüyoruz.”şeklindeki sözleriyle toplumun “çözüm odaklı”, yumuşamayı ve uzlaşmayı sağlayacak siyasete ve siyasetçiye duyulan açlığı ve ihtiyacı vurgulamıştır.

        YILDIRIM ULUPINAR

        İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar “merkez”de konumlanan DYP’de Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı, Belediye Başkanı ve İl Başkanı olarak geçmişte edindiği tecrübe, toparlayıcı ve çözüm odaklı, nitelikli kişiliğiyle bu yeni başlangıçla da İzmir’e önemli hizmetlerde bulunacak bir potansiyele sahiptir. Ulupınar’a göre; Türkiye’nin hızla normalleşmeye ve normalleşmeyi sağlayacak lider, kadro, program ile uzlaştırıcı, barıştırıcı dile, üsluba ihtiyacı var.

        Konuşmasında zengin, adil ve özgür Türkiye’nin temelini atacaklarını vurgulayan Yıldırım Ulupınar, “aidiyetlerin ayrıştırdığı değil; hukukun ve demokrasinin birleştirdiği toplumsal yapıyı savunuyoruz.”dedi. Ulupınar, “İYİ Parti’nin taassuba değil; bilim ve teknolojiye ağırlık vereceğini ve yargı bağımsızlığının tüm bağımsızlıkların anası olduğunun”altını çizdi. Ayrıca; Ulupınar İYİ Parti’nin İzmir’e özel ilgi gösterdiğini de vurgulayarak, “İzmir layık olduğu hiçbir hizmet ve ilgiden geri kalmayacaktır. İzmir’in genel ve yerel yönetimlerin çekişmesinden mağdur olmasına son verilecektir.”diyor. Sonuç olarak: Yıldırım Ulupınar Başkanlığındaki İYİ Parti İzmir İl Örgütü, İzmir ve demokrasimizin yeni ve umutlu bir başlangıcıdır.

        Diğer Yazılar