Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turizm; son yıllarda, dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir değişim sürecini yaşamaktadır. Turizm; sadece dinlenme ve eğlenme algısının ötesinde; ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve tarihi alt yapısı ve değerleriyle yer altı ve yer üstü tüm zenginliklerini kapsamaktadır. Bu nedenle; turizm sektörü yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın değil; belediyelerin, il özel idarelerinin, sağlık kuruluşlarının ve diğer kesimlerin de sorumluluk alanlarına girer. Turizm; bir başka yönüyle de, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunun, doğal güzelliklerinin ve Türk insanının konukseverliğinin en etkili “tanıtım” aracıdır. Balçova Termal Tesisleri, tüm bu özellikleri ve insan odaklı çağdaş yönetim anlayışıyla “sağlık turizmi”nin cazibe merkezi haline gelmiştir.

        GENEL MÜDÜR ÇELEBİ

        Balçova Termal Tesisleri’nin, turizm sektörünün ilgi odağı haline gelmesinde; Marmaris’te, genç yaşında Genel Müdürlük görevini üstlenen ve Güney Ege Otelciler Birliği Başkanlığı’na da seçilerek deneyim kazanan Genel Müdür Turabi Çelebi‘nin payı büyüktür. Çelebi; ortak akla ve ekip çalışmasına önem veren, iyi eğitilmiş, çağı okuyabilen, global düşünebilen, dinamik, geniş ufuklu bir profesyonel yönetici, aynı zamanda da “turizm gönüllüsü”dür.

        Çelebi; Balçova Termal Tesisleri’nin fiziki yapısını, çevre dokusunu, sosyal donatılarını sürekli yenileyerek Balçova’yı özellikle Kuzey Avrupalı turistler için “sağlık merkezi”ne dönüştürmüştür. Tesisin bahçesine yaklaşık 4 bin ağaç dikerek “çevre gönüllüsü” de olduğunu gösteren Çelebi‘ye otel çalışanları ve misafirler tarafından “Orman Baba” lakabı takılmıştır.

        BAŞHEKİMİN ŞEFKATİ

        Hekimlik mesleğinde çalışanların performansı, genellikle bilimsel ölçülerle değerlendirilir. Bu bağlamda; hasta-doktor ilişkisi, “tanı-tedavi” sürecinde “formel” olarak şekillenir. Oysa; Balçova Termal Tesisleri Başhekimi Dr. Salih Karakaya, “tanı-tedavi” sürecinde başarılı bir hekim olmanın yanında, insan ilişkilerinde de ilgiye, sevgiye, özveriye dayalı “sıcak” bir yaklaşım sergilemektedir.

        Başhekim Dr. Salih Karakaya‘nın bu yönetim anlayışı ve “hasta psikolojisi”ne önem vermesi; tüm çalışanlara yansımış; Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Cengiz Özcanlı ve ekibi, güler yüzle hastaları tedavi etmektedirler.

        Dr. Karakaya, odasında oturmak yerine, sürekli hastalarla birlikte olmakta, personelinin de sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Sonuç olarak: Balçova Termal Tesisleri, Genel Müdür Çelebi’nin çalışmaları sonucunda “Avrupa Kaplıcalar Birliği Kalite Belgesi”ni bu hizmet anlayışıyla almıştır.

        Diğer Yazılar