Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bir süredir hakemlerle ilgili ciddi eleştiriler yapıldığına tanık oluyoruz. Hatta hakemlerin formsuz oluşu bir yana futbolu bilmedikleri de öne sürülüyor. Maçları izleyenler bunun en yakın tanığı şüphesiz. Yapılan eleştirilere katılmamak olanaksız. Öyle kararlar veriliyor ki "Bu kadarı da olmaz" diye çileden çıkartıyorlar. Örnek vermeye başlasak yüzleri bulur. Hangisini sayalım. Her hafta yaşıyoruz. Bu kadar vahim hataları görünce "yabancı hakem" çağrılarına karşı durmak artık zor geliyor.

        Federasyon başta olmak üzere Merkez Hakem Komitesi sınıfta kalmıştır. Federasyon başkanı 'Futbolun Nihat abisi', "Hakemleri eleştirmeyin" diyor. Yani eleştirince hakemlerin dengesi mi bozuluyor? Yoksa "Elden gelen budur kaderinize razı olun" mu deniliyor. Anlamak mümkün değil.

        Galatasaray-Karagümrük karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık'tı. Evlere şenlik bir maç yönetti. Öyle kararlar verdi ki "Şaşırdık" diyemiyorum. Çünkü kararları o değil, VAR hakemleri verdi. Ali Palabıyık da uyguladı. Gerçekten inanılması zor. Faulleri görmedi. Penaltı verdi. VAR iptal etti. İkinci sarı kart yerine direk kırmızı çıkardı.

        Ali Palabıyık yakayı VAR'a kaptırınca kötü maç yönetmenin yanı sıra her iki takımın da hedefi oldu. Her şeyi VAR'a bırakan, sorumluluk almayarak işin kolayına kaçan Palabıyık hakemliğini bitirdiğinin farkında değil.

        Hakem maçın önüne geçince şampiyonluğa oynayan Galatasaray'ın teknik hataları da ikinci planda kaldı.

        Yine de yazmakta yarar var. Orta sahası değişime uğrayan sarı-kırmızılıların işi zor. Bir Taylan bile ne kadar değerliymiş bunu bir kez daha gördük. Taylan ve Onyekuru olsa sonuç çok farklı olabilirdi. Sahada ne yaptığını bilen bir tek Babel vardı. Donk, Ömer ve Muslera'nın kötü oyunu takımın bütününe yansıdı. Buna bir de kenar yönetimi basiretsizliği eklenince bir puana razı oldular. Bu oyun şampiyonluk oyunu değil. Coşku yok. Mücadele yetersiz. Fizik gücü zayıf. Baskı hak getire.

        Kafa toplarına en iyi vuran golcün sahada, bir tane orta yapılmıyor. Mustafa oyundan alınıyor kenarda bekleyen Falcao unutuluyor. Kerem diye bir çocuk var. Müthiş heyecanlı, atak, her an gol yapabilecek özelliğe sahip şans verilmiyor.

        Bunları görmeden analiz etmeden hakemin hatalarına sığınmak Galatasaray'a hiçbir şey kazandırmaz ki. Bu oyun ve teknik beceriksizlik geriye doğru götürür. Değişim kaçınılmaz.

        Diğer Yazılar