Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbulspor’la berabere kalan Beşiktaş’ın kötü oyunu şaşırttı.

        Süper Lig’in yeni takımı İstanbulspor maça iyi hazırlanmış. Beşiktaş’ın gücünü biliyorlar. Siyah-Beyazlılar ilk 30 dakika tempolu ve baskılı oynuyor. Sarı-Siyahlı takım bunu göz önüne alarak önlem aldı. Savunma da dikkatliydiler. 8.dakika da gelen gol sonrası telaşlanmadılar. Kendi oyunlarını oynadılar. Sistemlerinden ödün vermediler. İyi pas yaptılar. Soğukkanlı bir futbol sergilediler.

        Beşiktaş, beklenen oyunu ortaya koymakta zorlandı. Geniş alanda oynadılar. Tempoyu yükseltemediler. Baskı kuramadılar. Savunma kurgusu başarısızdı. Ofansif anlam da istenilen performansı gösteremediler. İleri de top tutmak da zorlandılar.

        Geçen hafta kırmızı kart gören Ismael’in kulübede olmayışı eksiklikti. Oyuncular motivasyon olarak hazır değildi. Fizik olarak hazır olsalar da mental yorgunluk söz konusuydu.

        Oyun ritmini yakalayamayan Beşiktaş, organizasyon, üretim, pas alış-verişini yapmakta zayıf kaldı. Takımın yetersiz performansını anlamak güç. Geçen hafta iyi oynadıkları bir maç göz önüne alındığında, İstanbulspor karşısında ki kötü oyun yadırgandı doğal olarak.

        İki kez öne geçtikleri bir maçı beraber bitirdiler. Rakip takım iki şut attı, ikisi de gol oldu. Siyah-Beyazlılar kaleye gelen her topun gol olma sorunu ile karşı karşıya. Çok top kayıpları da, oyunun ritmini bozan bir başka gerçekti.

        Takım olarak kötüydüler. İstanbulspor’u hafife aldılar. Sonuç üzücü oldu. Oyuncular, Milli maç arasını daha iyi değerlendirmeliydi. Belki de, yapacakları izin kafalarını karıştırdı.

        Ancak, Fenerbahçe derbisine galibiyetle gitmeleri büyük avantaj olacaktı. Şimdi moraller bozuk. Yapacakları izin eziyet gibi oldu açıkçası.

        Coşkusuz oyunun nedeni, bazı oyuncuların tam olarak hazır olmadığından kaynaklandı diyebiliriz.

        Mücadelesiz, keyif vermeyen, ciddiyetsiz oyun Beşiktaş’a yakışmadı. Takımın performansı Beşiktaş’ın seviyesinin çok altındaydı.

        Kenar yönetimi oyun değişikliklerinde başarılı olamadı. Skoru değiştirecek N’Koudou oyundan erken çıktı. Top taşıyacak başka oyuncu da yoktu.

        Kısıtlı bir bütçe ile yeni bir takım oluşturan İstanbulspor’un aldığı bir puan başarıdır. Bir çok transfer yapan, ciddi paralar harcayan Beşiktaş’ın bu tür zayıf takımlara karşı kaybettiği puanlar kabul edilemez. Şampiyonluk iddiası taşıyan bir takımın işi daha ciddiye alması gerekir.

        Diğer Yazılar