Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        0:00 / 0:00

        Memlekette alık, aptal, cahil, ahlâksız, arsız, edepsiz, haysiyetsiz mi arıyorsunuz?

        Böylelerinden o kadar çok var ki!

        Beyinsizliklerini etrafa gerine gerine gösterebilmek için her fırsattan istifadeye çalışıyorlar. İzmir’de deprem oluyor, canlar gidiyor, herifler eşindikleri sosyal medya çöplüğünde hiç utanmadan “Gâvur İzmir” teraneleri ile mesaj atıyor görüntü ahlâk dersleri vermeye kalkışıyorlar.

        Üstelik “Gâvur İzmir” sözünün günümüzün, hattâ Osmanlı döneminin İzmir’i ile alâkası olmadığından, İzmir’in “gâvurluğu”nun çok daha eski asırlara uzandığından, tarih kitaplarında geçen bu ibare ile Hristiyanlar’ın kontrolünde bulunan ve 15. asırda Timur’un ortadan kaldırdığı bir sahil şeridinin kastedildiğinden haberdar değiller; bilmelerine de zekâ ve bilgi seviyeleri bakımından zaten imkân yok. Ama cehaletlerinin ve sebepsiz nefretlerinin gazı ile yazıp, konuşup duruyorlar!

        Böylelerinin gözünde depremmiş, ölümmüş, siyasi gerginlikmiş, yahut apansız meydana gelen bir olay imiş, mühim değildir! Onlar için herşey, önemli olsun olmasın, bilsinler yahut bilmesinler her hadise, ortaya fırlayıp terbiyesizce ve idrak dışı ahkâm kesmelerinin vasıtasıdır.

        Aşağıda, internetteki bir haber sitesinden başka bir mevzuda yapılan bazı okuyucu yorumlarını ifade sakatlıkları ile imlâlarını düzeltmeye çalışarak naklediyorum...

        REKLAM

        Konu, geçtiğimiz günlerde ölen İskoçyalı meşhur oyuncu Sean Connery... İlk çevrilen James Bond filmlerinin ve daha birçok filmin bu unutulmaz oyuncusunun vefat haberi bir internet sitesinde “Sean Connery hayatını kaybetti” diye çıkmış ve okuyucular haberin altına bu yorumları yapmışlar...

        Naklettiğim ifadeler ile bunların sosyal medyada yeralan onbinlerce benzeri toplumumuzun bir kesiminin akıl sağlığının, mantığının, daha da önemlisi insanlığının düştüğü seviyeyi gösteren mükemmel örneklerdir ve psikiyatristlere akıl vermek haddim değildir ama, bu dert artık ruh hekimlerini ilgilendiren sosyal bir salgın hâline gelmiştir!

        İşte, “Türk istikbâlinin evlâdı”nın akıldan, mantıkdan, kafadan, bilgiden, dengeden, velhâsıl herşeyden nasıl yoksun hâle geldiğini gösteren yorumlarından birkaçı:

        * İyi bilmezdik. Ateşi bol olsun.

        * 007, işin zor arslanım, hesap vakti geldi.

        * Usta bir aktördün, Hristiyanlığı benimsedin. Bizim inanışa göre cehenneme gidiyorsun. İnşallah çok hayır işlemişsindir belki suçun hafifler orada.

        * Sizin beyninize s.... Nur içinde yatsın da ne demek ya? Şövalyeye nur icinde yatsın diyor beynini s....m.

        * Film bitti, şimdi gerçekle yüzleşme vakti.

        * İyi, şimdi cehennemde çevirir filimleri.

        * Nereden biliyorsun cehenneme gideceğini?

        * Duyduğuma göre ölmeden önce son nefesinde şehadet getirdi ve müslüman oldu, böylece günahsız bir müslüman olarak cenneti garantiledi, biz ise müslüman olarak doğduk ama günahımız çok, hele siyasiciler ve liderler cehennemi boylayacak, inşallah Macron çayır çayır yanar. Allah günahlarımızı affetsin inşallah.

        * Kaliteli filmleri vardı. Çocukken cok seyrederdim. Ama sonra Bond filmlerinin yapılış sebebinin Yahudi masonlarına çalışan bir olgu olduğunu öğrenince serilerine bakmayı bıraktım

        * Yeter, çok yaşamış. Kazık çakacak değildi ya.

        * Kâfir olarak öldü cehennem bekliyor.

        * Toprağı bol olsun. Sean Connery müslüman değildi, boşuna klavyenizi yormayın.

        REKLAM

        * Usta oyuncuydun ama öteki tarafta artistlik sökmüyor.

        * Dūnyaya kazık çakacak değil ya.

        * La bu yaşıyor muydu?

        * Evet bir kâfir ölür, gazete ve TV’lerde yasını biz tutarız.

        * Daha ne yaşıyacak? 90. Dünyaya çivi mi çakacak?

        * Allah rahmet eylesin umarim şehit sayılır.

        * Ulan g... elin gavuru. Ne şehidi vatan haini? Şehitlik o kadar kolay mi?

        * Çüüüüşş!

        * Bir zamanlar dünyanın en ünlülerinden biriydin. Ama birkaç ay içinde sadece kemiklerin kalacak. Asıl hayat şimdi başladı.

        * Adam Müslüman da ben mi bilmiyorum yoksa?

        * Mezarına floresan takın da ışıklar içinde uyusun

        * Ben floresancıyım usta. Kaç adet takalım? Ödemeyi krediyle mi yoksa nakit mi yaparsınız?

        * Seninkine de lâğım bağlasınlar.

        * Led kullansın daha uzun ömürlü ve ekonomik.

        * Çok bilmiş bakışları ile Kenan Işık’ı çok anımsatıyordu.

        Diğer Yazılar