Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen gün, bir büyük bankamızın çok önemli şubelerinden birine İstanbul’dan yeni tayin edilen bir müdür ziyaretime geldi. Benim de 1984’ten beri çalıştığım banka hakkında sohbet ederken İzmir’de nereye yerleştiğini sordum. Güzelbahçe deyince dikkat kesildim. Ve şöyle bir konuşma geçti aramızda.

        Güzelbahçe sizin çalışma yerinize çok uzak değil mi... “Evet” dedi. Doğru söylüyorsunuz ama burayı ben bulmadım. Merakım arttı. Burayı, bizim hanım İzmir’e gelmeden keşfetmiş. Daha doğrusu İstanbul’daki dostlarımız tavsiye etmiş...

        Doğrusu merakım bir kat daha arttı. Beni müteaddit defalar davet eden ve bir türlü ziyaret fırsatı bulmadığım Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi aradım. Ziyaretine gelmek istediğimi bildirdim. Yanıma en yakın dostum arkadaşım Erdal İzgi’yi de alarak ve tam zamanında Güzelbahçe’ye belediyeye geldik. Sayın İnce ve arkadaşları belediyenin yanındaki bahçede bizi bekliyordu. Bir saati geçen konuşmalar yaptık. Ve sonra Güzelbahçe’yi arabayla dolaşma imkanı bulduk.

        MODERN BİR KENT

        Güzelbahçe, bir Avrupa kentini aratmayacak kadar mükemmel ve modern hale gelmiş.

        Yepyeni ve modern binalar, alabildiğine tertemiz ve tamamı asfaltlanmış sokaklar. Her türlü belediye hizmetleri... Mustafa İnce ve arkadaşları 2009 dan bu yana modern bir kent yaratmış. Bu titiz çalışmaların faydasını ve semeresini, önümüzdeki seçimlerde kesinlikle göreceğini tahmin etmek ve düşünmek zor olmasa gerekir.

        Çünkü bizim halkımız, çalışanı ve dürüst olanı her zaman bağrına basmıştır. Mustafa İnce de onlardan biridir.

        Benim için, Belediye Başkanlığı gibi, kamuda çalışanların iki özelliği çok önemli.

        Birincisi, hayvan sevgisi ve barınakları.

        Genelde hayvanları seven insanları da sever.

        Güzelbahçe Belediyesi’nde, sokak hayvanları için güzel bir barınak yapmış. Yılda ortalama 1500-2000 sokak hayvanının bakımı ve muayenesi yapılıyor. İkisi veteriner, beş kişi görevli devamlı çalışıyor. Bu beni çok mutlu etti.

        İkinci konu, merkeze bağlı köylerde oturan ailelerin çocuklarının öğretimleri ve her gün okula taşınmaları.

        Şunları öğrendim. Güzelbahçe Belediyesi her gün 220 öğrenciyi iki otobüsle ücretsiz olarak taşıyor. Günde ortalama 140 kilometre yapan otobüslerle ilçenin çeşitli mahallelerinde oturan öğrenciler, kamuya ait eğitim kurumlarına yani devletin okullarına, akşamları da okullarından alınarak evlerine bırakılıyor. Belediye, ilçede 10 adet ilk ve orta dereceli okulda bu kamu görevlerini yerine getiriyor.

        HARİKA HİZMETLER

        Bu büyük hizmeti son derece takdir ettiğimi ifade ederken Belediye Başkanı Mustafa İnce, “özel okulların yoğunlukta olduğu ve bu okullara öğrencilerin özel servis araçlarıyla geldiği bir ortamda belediye olarak biz de yedi yıldır kamu okullarında eğitim gören öğrencilerimize bu hizmeti vererek, ailelerin bütçesine destek oluyoruz” diyerek tevazu gösteriyor.

        Evvelce Seferihisar için kaleme aldığım köşe yazılarımda da, Tunç Soyer, tıpkı Mustafa İnce gibi, öğrenci servislerine büyük önem veren belediye başkanlarından biri idi. Ve Sayın Aziz Kocaoğlu’na sormuştum. İzmir İl hudutları içinde bu iki belediyemiz gibi, ücretsiz öğrenci servisi yapan belediyelerimiz var mı bilmek ve öğrenmek istiyorum.

        Sevgili Mustafa İnce;

        Seninle daha işim bitmedi. Yazılacak ve sana söyleyecek o kadar çok konum var ki...

        Zamanı gelince... Ki sağ olursam gelecek. Yine beraber olacağız. Notlarım duruyor.

        Hoşça kalın.

        Diğer Yazılar