Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta çarşamba ve perşembe günleri üst üste yazdığım hâkimler, savcılar ve avukatlar yazılarımdan dolayı cep telefonum bir türlü susmak bilmeyecek şekilde beni arayan avukat arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimle bugünkü yazıma başlamak istiyorum.

        Ne kadar da çok şikâyetçi arkadaşım varmış... Meğer ben bir yaraya tuz basmışım ki böylesine değerli arkadaşlarımın problemlerini gündeme getirmişim... Bu telefonlara bir kez daha teşekkür etmek için konuyu son defa yazmaya karar verdim.

        Ne idi şikâyetlerimiz:

        Hakimler zamanında bizi duruşmaya almıyorlar... (Tabii bir kısmı) saat 10’da adliyeye geliyorlar.

        Ancak 10.30’da duruşmalara başlayabiliyorlar... Ne var ki sabah duruşma kapısına asılan listeye göre duruşmaların 9.00 da başlayacağı... Saat 10.30’a kadar en az altı veya sekiz duruşmanın yapılmış olması gerekiyordu.

        Geçenlerde hanım bir avukatın, saat 9.30’a konulan duruşmasının ancak 11.00’de alınmasından dolayı, diğer davalarını kaçırdığı ve bunun için çok üzüldüğü ve hüngür hüngür ağladığına arkadaşlarım şahit olmuşlar.

        HİZMET BENCE BUDUR

        Sayın Baro Başkanı... Yazılarımın sizi ne kadar rahatsız ettiğini yine arkadaşlarınızdan öğreniyorum. Benim size bir kırgınlığım veya bir kızgınlığım yok. Baro’ya mensup arkadaşlara yapacağınız hizmetlerden biri de budur. Lütfen seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte Sayın Başsavcı’mızı ziyaret edin ve bu şikayetleri intikal ettirin.

        Göreceksiniz... Çok aklı başında yumuşak entellektüel bir başsavcımız var. Sizi dikkatle dinleyecek ve çaresini bulacaktır.

        Sorun böyle aşılmış olacaktır.

        Adliye binamız kifayet etmemeye başlamış... Çalışan memurlarımız avukatlara yardımcı olan özellikle büyük çapta icra dosyalarını icraya koyan yardımcıları ile memurların laubali konuşmaları avukatlara da yapmak isteyince ortaya hoş olmayan durumlar çıkmaktadır.

        Sayın Baro yönetim kurulu bu konuya da önem verir ve ilgililerle konuşursa, bozulmuş olan bir düzeni sağlamış olur ki... Biz de kendilerine teşekkürlerimizi sunma şansını kazanmış oluruz.

        Hoşçakalın.

        Diğer Yazılar