Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivasspor’un Mesut Bakkal geldikten sonra yaşadığı en büyük değişim yenilmeyi kabul etmemek olmuştu. Geçen sezon bir ara tam anlamıyla ‘kaybedenler mangası’na dönen Yiğidolar’ın deniz seviyesinin altına inen özgüveni artık kendine gelmiş gözüküyor.

        Kadrosunda halen Bülent Uygun’la iki sezon boyunca yaşanan büyük heyecanda payı olan isimler barındıran Sivas’ın bu özelliğiyle birlikte Bursa’ya dert olacağı belliydi. Öyle de oldu. Bu sezonun sert deplasmanlarından 4 Eylül’de Bursa oyunun hakimiyetine eline almakta bir hayli zorlandı.

        Turgay Bahadır’ın sakatlığı nedeniyle ileri uçta takıma enerji katacak oyuncu eksikliğini yaşayan Bursa maça her zaman alıştığımız gibi kontrollü başladı. Yeşil- Beyazlılar’da ilk bölümde en çok dikkati çeken isimler, takımının kilidi açamadığı maçlarda doğru yerlerde durarak ve üçgenler kurarak topun hakimiyetinin Bursa’da kalmasını sağlamaya çalışan Ergic ve soğukkanlılığıyla atakları olgunlaştırmaya çalışan Vederson’du. Ama Nunez’in ve özellikle de Batalla’nın takımın bir parçası olmaktan uzak görüntüleri Sağlam’ın planlarını bozdu.

        İlk bölümde daha çok topa hakim olan Sivas ise takım savunmasını etkili yapan konuk ekip karşısında verimli olamıyordu. Yiğidolar ilk 45’in ikinci bölümünde Bursa’nın oyun etkinliğini artırmasını da engelleyemedi.

        İki takım ikinci yarıda da karşılaşmanın özet görüntülerini yapacak kişinin işini zorlaştırmaya devam etti. Birçok maçı rakibin hatasını bekleyerek, sabırlı olarak kazanan Sağlam bu kez müdahale etmesi gerektiğini gördü. Eksik dişlileri çalıştırabilmek için sistemdeki bazı parçaları değiştirmesi gerekiyordu ve 62’de Sercan ile Insua’yı sahaya sürdü.

        Bu hamle belki Bursa’nın şampiyon gibi görünmesini sağlamadı ama büyüklere has bir şekilde 3’te 3 yapmasını bildiler.

        Sağlam yine doğru bildiği şekilde yolunda ilerliyor ve herkese ders vermeye devam ediyor. Vederson transferi açıklandığında herkes burun kıvırmıştı. “Şampiyonluğa ulaşıldıktan sonra ilk alınan oyuncu bu mu olur?” denilmişti ama Fenerbahçe ve Galatasaray’ın sol bek pozisyonunda adeta sefilleri oynadığı bugünlerde Vederson takdir edilecek durumda. Volkan Şen’e orta yapmadı sanki ağzının içine attı topu… Sonrası da Bursa için çok kolay oldu.

        Diğer Yazılar