Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Almanya ve Azerbaycan maçları sonrası en çok rahatlayan takımımız kuşkusuz Bursaspor olmuştur. "Milli Takım'ın yenilgisi sonrası nasıl olur da bir Türk takımı rahatlar" demeyin. Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 0 yaptıktan sonra ülkedeki futbolseverlerin çoğunluğu "Devler Ligi'ne Bursa giderse olacağı budur" demişti. Yeşil-Beyazlı camia da kendisini sorgulamaya başlamıştı. Ama Hiddink'in ekibinin iki maçta da futbol cahili olarak kalması Bursa'ya insafsızca yaklaştığımızı gösterdi. Milli Takım'ın aldığı sonuçlar ve temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki derecelerini ligin kalitesinden bağımsız olarak düşünmek ancak Türk zihniyeti çerçevesinde söz konusu olabiliyor.

        Emeğe değil, yeteneğe taptığımız için altyapısı eksik olduğu gibi, öğrenmeye kapalı ve doyuma çabuk ulaşan futbolcular yetiştiriyoruz. Buna son derece dezorganize ve sabırla inşa etme mantığından uzak bir yönetim anlayışını ekleyince ligin kalitesi gördüğünüz gibi oluyor.

        Ertuğrul Sağlam işin içine bir tutam akıl ve mantık katarak herkese ders vermeye devam ediyor. Dünkü rakipleri ise lige çıktıktan sonra sıkça gördüğümüz 'ne oldum delisi' takımların tersine mantıklı bir yol haritası çizmişti kendisine. Üstelik bunu, az iş yapıp çok konuşan teknik adamlarımızın aksine az konuşup çok iş yapan mütevazı Yücel İldiz'in çağdaş futbol anlayışıyla yapıyorlar. Ama hiç kuşkusuz takımın katalizörü Florin Cernat. Dün sakatlanıp çıkana dek yine zarafet akıyordu paçalarından... Eğer o şanssızlığı yaşamasaydı Karabük galibiyete uzanabilirdi.

        Rumen maestronun çıkışı sonrası Yücel İldiz'in ikinci yarıdaki önceliği orta sahayı diri tutmak oldu. Onu bu düşünceye yönelten Bursa orta sahasının tehditkâr görüntüsüydü. Bursa'nın son maçında Insua'yı çok eleştirmiştik. Ama dün sahada çok farklı bir oyuncu gördük. Defansın önündeki ikilinin bir parçası olan Insua çok başarılı bir ilk 45 dakika geçirdi. Hücuma kalkarken o kadar güzel organizasyonlar yaptı ki! Devrenin 2-2 bitmesine rağmen ev sahibinin net üstünlük kurmasında başrol onundu. Batalla'nın da hakkını yemeyelim. O da çok diriydi. Ama Bursa iyi oyuna rağmen net pozisyonları harcayıp, kolay goller yiyerek şaplağı hak etti!

        Timsah ikinci yarıya ise temposu düşmüş şekilde başladı. Önce Ozan İpek kenara geldi, sonra da yorulan Insua... Ama Sercan ve Ergic'in girişleri de ev sahibinin orta sahayı rakibe kaptırmasına engel olmadı. Neticede Karabük rahatını fazla bozmadan puanı almayı bildi.

        Diğer Yazılar