Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASMALIMESCİT her geçen gün beni şaşırtmaya devam ediyor. Her gittiğimde yeni açılan veya yenilen mekanlarla karşılaşıyorum. Bu sefer de gerçekten dekorasyonundan da mönüsünden de oldukça etkilendiğim çok keyifli bir mekana girdim, hem de tamamen tesadüf!

        İTALYAN ŞIKLIĞI HAKİM

        Hiç aklımda yokken birkaç arkadaşın kanıma girmesi ile kendimi Asmalımescit’te buldum. Burası ile ilgili sürekli değişen bir ruh halim var; kimi zaman kalabalığından, enerjisinden, gürültüsünden yorulduğum ve bu sebeplerle gitmekten kaçındığım Asmalımescit’ten bazı zaman geliyor ki çıkasım gelmiyor. İşte o akşam da aynı oldu. Asmalımescit’in ortasında ama bir o kadar da uzağındaymış gibi bir durum var Rigatoni’de. Rigatoni bir İtalyan restoranı ve o akşam öğrendiğime göre de Asmalı’nın ilk İtalyan’ı olarak Mar Group tarafından daha birkaç gün önce açılmış. Rigatoni’nin ortamını çok beğendim. İçeriye girer girmez hoş bir İtalyan şıklığı ile karşılaşıyorsunuz.

        İNSANA FERAHLIK VERİYOR

        Dekorasyonda açık renkleri kullanmış olmaları insana ferahlık veriyor. Sokak lambası formundaki aydınlatmalar ve yer taşları, sokaktaymış hissiyatı uyandırıyor. Kısacası ortam tam puan diyebilirim. Mönüsü de dolu dolu. İtalyan mutfağının tüm klasikleri mönüde var. Yine kalabalık olmanın avantajını kullanarak ortaya birkaç çeşit sipariş edildi ve böylelikle de birçok çeşidin tadına bakma fırsatını yakalamış oldum! Risotto ve Lazanya çok başarılı, özel fırında pişirilen pizzaları ise tam benlik; ince ve bol malzemeli.

        OSSO BUCCO’YA TAM NOT

        Mönünün yıldızlarından olduğunu öğrendiğimiz meşhur İtalyan yemeği Osso Bucco yani bizdeki dana incik gerçekten de aldığı yıldızı hak etmiş, son derece başarılı... Öğle ve akşam yemeği için her gün gece saat 02.00’ye kadar açık olan Rigatoni’de fiyatlar da gayet uygun. Bence tıpkı mönünün yıldızı Osso Bucco gibi Rigatoni de çok kısa bir süre içerisinde Asmalımescit’in yıldızlarından olacaktır... Tel: 0(212) 243 73 33

        Diğer Yazılar