Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KURUÇEŞME’de uzun yıllar hizmet vermiş, birçok insanın anılarının olduğu Ece Bar, artık yerini meşhur Arşipel Balık Lokantası’na bıraktı. Yaklaşık 1 ay önce Cemal Üyman tarafından Kuruçeşme’de açılan Arşipel’e geçen akşam nihayet gidebildik. Nihayet diyorum çünkü açıldığı zaman bir kış boyunca Kalamış Arşipel’in kapısını arşılayan bir grup olarak kapandığından beri yokluğunu hissediyorduk. Özlediğimiz lezzeti ve keyifli ortamı ile buluştuğumuz için mutluyduk. Tabii Cemal’in hoş sohbetini de atlamamak gerekir. Daha önce Kalamış ile ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaştığımda kendisinden bahsetmiştim; Cemal uzun yıllar Tanzanya’da, Afrika’da yaşamış, şehir şehir dolaşan muhteşem bir sirke sahipti.

        EN SICAK AKŞAMLARDAN BİRİ

        Her defasında o renkli hayattan aktaracak bir anısı oluyordu ve bizler de hayranlıkla ve şaşkınlıkla dinliyorduk kendisini. Bu sefer de öyle oldu tabii... Sanırım o gece İstanbul’un bu sezonki en sıcak akşamlarından birini yaşadık. Yaprak kıpırdamıyordu ama ona rağmen Arşipel ‘in keyifli ortamı ve lezzetli mönüsü ile akşamımızı güzel bir hale getirdik. Arşipel’i Bodrum’dan da bilenler vardır 10 yıla yakın bir zamandır Bitez’in muhteşem bir koyunda hizmet veriyor. Önünde gündüz güneşlenip denize girebileceğiniz bir alanı da var. Keşke güzelim İstanbul’da da bu imkana sahip olabilseydik diye düşünmeden edemiyor insan!

        Kuruçuşme Arşipel, 2 katı ile gayet keyifli bir lokasyona sahip. Bizler o gece terasta oturmayı tercih ettik. Karşımızda yemyeşil ağaçlarla dolu bir park ve aralardan kendini gösteren deniz, mezelerle dolu iştah kabartan bir masa ve hoş sohbet, o nefes aldırmayan sıcağa rağmen harikaydı!

        KALAMAR DOLMASI ŞAHANE!

        Oturduğumuz yerden içeriye doğru baktığımda güzel bir şömine ile göz göze geldim. Her ne kadar bu havada kesinlikle cazip görünmese de soğuk kış geceleri için göz kırpar gibi duruyordu! (Biraz şairane bir anlatım oldu galiba ama idare edin artık :) Arşipel’in mönüsü oldukça zengin, fiyatları da gayet uygun. Mezeleri çok başarılı, hele bir kalamar dolmayla midye tavası var mönünün yıldızlı pekiyisini almaya hak kazanmışlar bence! Bu arada çiğ balığını da yemenizi kesinlikle tavsiye ederim, gerçekten başarılı... Mönü haliyle ağırlıklı olarak mevsimine göre belirlenen çeşitli balık alternatifleri dolu ama balık sevmeyen ya da o akşam yemeyi tercih etmeyenler için de naturel ev yapımı makarna ve rissotto seçenekleri var. Aç kalmak mümkün değil yani... Arşipel’in lezzetini gayet iyi bilenlerden biri olarak kesinlikle bu yazı Arşipel keyfi yapmadan geçirmeyin derim, sonra pişman olursunuz, benden söylemesi... Tel: 0 (212) 265 96 00/01

        Diğer Yazılar