Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TAM bir lezzet havuzuna düştük desem yeridir! Geçtiğimiz akşam Kemer Country'de Türkiye Alzheimer Derneği yararına düzenlenen İstanbul Lezzet Festivali'ne katıldım. Lezzetlerden gözümüz döndü vallahi!

        Yiyecek içecek sektöründen 50'ye yakın markanın katılımı ile ortaya çıkan tabloyu siz düşünün artık! Mezelerden, et yemeklerine, böreklerden tatlıya kadar birçok çeşidin standarda yerini aldığı festivalde herkes en güzel yemeklerini sunmak için adeta birbirleri ile yarışır haldeydi. Katılan konuklar da bu lezzetleri tatmak için benzeri bir yarışın içerisindeydi tabii:)

        PİLAV KUYRUĞU

        Hal böyle olunca biraz ondan biraz bundan derken lezzet bombardımanına tutulduk bizler de...Açılışı tabii ki Lares Park Hotel bünyesindeki Portofino Stage'in kadayıfa sarılı tavuk dilimleri ile yaptım.

        Lezzetini de sahibini de yakından tanıdığım Fratelli La Buffala'nın da Portofino Stage'e komşu stand olması benim için ayrı bir sürpriz oldu! İtalyan usulü hazırlanan

        salatalarından tattıktan sonra usul usul etrafı gezmeye devam ettik. Suada'da

        geçtiğimiz günlerde sezon açılışı yapan Giritli İdilika'nın meşhur "mavi pilavı"nı tatmak için oluşan kuyruk sebebi ile bulunduğu bölgeye girişte zorlansak da gitmişken tatmadan olmaz diyerek gerekli atılımı yaptık ve biz de mavi pilavlandık! Günaydın Et, Hardal, Komşu Fırın, Coca Cola, Özgür Şef gibi sektörün en bilinen markalarının yer aldığı festivale, İstanbul cemiyetinden de tanıdık simaların katılmış olduklarını görmek de ayrı bir keyif vericiydi. Sonuçta markaların da katılanlarında çok anlamlı bir sebebi vardı. Festivalden elde edilen gelirin tamamı Türkiye Alzheimer Derneği'ne bağışlandı.

        TEBRİK EDİYORUM...

        Belki de bunun verdiği memnuniyetle insanlar daha bir keyifle lezzetlerin tadına bakıyorlardı!

        Şişli Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlenen festivale,Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de bizzat katılımı bence oldukça anlamlıydı.

        Lezzet bombardımanına eşlik eden canlı sahne performansları ise gecenin tabiri caizse tuzu biberi oldu. Böylesi lezzetli, eğlenceli ve anlamlı bir festival için emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim.

        ***

        'SUADİYE DONDURMA' İLE CADDE GÜNLERİ BAŞLIYOR...

        BAĞDAT caddemi bir süredir ihmal ettiğimin farkındayım. Alın size ispatı; Suadiye Dondurma açılmış haberim yok! iğne atsan yere düşmez bir kalabalık görünce dikkatimi çekti ve girdim içeri. Geniş, ferah bir alana sahip Şaşkınbakkal Boyner'in sokağındaki Suadiye Dondurma, biz Caddeliler için biçilmiş kaftan! Oturup sohbetler edeceğiz, kahvemizi içeceğiz, geleni geçeni seyredeceğiz, keyif yapacağız... Tam da böyle bir mekan olmuş.

        Bir kez sohbet ettiğim keyifli insan sevgili Fatih Dodanlı ortaklığı ile açılmış Suadiye Dondurma... Fatih'i görünce de ayak üstü konuştuk... Burası meğer tarihi Sini dondurmaymış. Şimdi de Suadiye Dondurma olarak çok kısa bir süre önce açmışlar. Bilen bilir; Sini dondurma 1968 yılında açılmış ve bölgede dondurma ve su böreği ile ünlenmiş çok meşhur bir yerdi. Hatırlarım özellikle kalkar Cadde'ye gelir dondurma yerdik...

        Diyet sebebi ile tatlılara uzak duruyor olsam bile Fatih'in ısrarı ve o muhteşem görünümlü dondurmalara dayanamayarak ufak bir karışım yaptım. Muhteşemdi! Katkısız hazırlanan 30 çeşit dondurma var ve hepsi birbirinden harika görünüyor.

        Diyeti bir kere ucundan bozduk ya dondurmanın yanısıra profiteroldeki iddialarını göstermek istercesine bir de önüme bir güzel profiterol gelmez mi! iyi ki de gelmiş, gerçekten bugüne kadar yediğim sayılı güzel profiterollerdendi! Kesinlikle tavsiye ederim...

        Bu arada haftasonları kahvaltı servisleri de varmış... Meşhur su böreğini de artık kahvaltıya gidince deneyeceğim... Bence ilk fırsatta gidin!

        Diğer Yazılar