Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SALT Beyoğlu'nda bulunan Bistro'da sanat mönüleri var. Nasıl yani derseniz durum şöyle; kültür ve sanatla içiçe farklı bir atmosfer sunan Bistro, içinde yer aldığı Salt Beyoğlu Sergi Merkezi'nde düzenlenen sergilerden esinlenmiş ve a la carte mönüsünün yanısıra özel sergi mönüsü hazırlamış. Mesela sergi mönüsünün ana yemeklerinden biri köfte ekmek. Esinlendiği nokta SALT Beyoğlu'nda sergilenen Ahmet Öğüt'ün "Yokuş Boyunca" adlı enstalasyonu! İstanbul'un yokuşlu sokaklarında sık sık rastlanan seyyar satıcıların meşhur "köfte ekmek"i mekânın ortaklarından şef Murat Bozok'un ellerinden çıkıyor. Bir diğer farklı lezzet ise tatlı mönüsündeki Amaroneli Sufle. Esin kaynağı ise Salt Beyoğlu'ndaki "Ben bir stüdyo sanatçısı değilim" konulu serginin sahibi Hüseyin Bahri Alptekin. Amarone Alptekin'in en sevdiği şarapmış. Bence bildiğimiz bir köfte ekmek bile bir hikaye ile birleşince daha bir anlamlı daha bir lezzetli olmuş...

        WINGS CINECITY TRIO

        AÇIKHAVA keyfinden bahsetmişken aklıma geldi; Wings Cinecity Trio'nun Açıkhava Sineması da sıcak yaz akşamları için bence çok keyifli bir mekân. Mesela bu akşam ve pazar akşamı 29 Temmuz'da vizyona girecek Griff the Invisible (Ultra Mega Süper Kahraman) adlı Romantik Komedi filminin ön gösterimi var. Açıkhavada şezlonglara uzanıp film izleme keyfi bence güzel bir fikir, sizce de kulağa hoş gelmiyor mu ?

        ***

        Kısa kısa ''bence''ler...

        MISS CRAZZZY SUSHHHI

        KEYİFLİ bir mekan keşfettim. Sapphire Alışveriş Merkezi içerisinde çok hoş bir atmosfere sahip "Miss Crazzzy Sushhhi. Sushiye bayıldığım için deneyelim diyerek girdik içeri. Renkli küçük sushi masaları ortama çok sevimli bir hava katmış. Bu sevimli ortam açıkhava bir yerde de olsaydı fena olmazdı dedik servis elemanı bizi duymuş olsa gerek Sortie'de de bir şubemiz var dedi. Bu güzel haber işte! Gerçi İstanbul'un kavurucu ve nemli sıcağında serin bir ortamda bulunmak da güzel fikir ama tercihe bağlı olarak açıkhava da iyi gider bence...Sushi meraklısı olduğum için Japon mutfağından oluşan mönünün sadece o kısmı ile ilgilendim.

        Sushi konusunda seçiciyimdir, her yerde yemem. Ama burada yediklerimi oldukça başarılı buldum, kesinlikle tavsiye ederim... Bence gidilesi bir yer!

        ULUSLARARASI GRAFFITI FESTİVALİ

        GRAFFITI sanatını sevenlere müjde; 24 Temmuz Pazar günü Taksim Gezi Parkı'nda Uluslararası Graffiti Festivali düzenleniyormuş. Graffitiyi oldukça eğlenceli bulurum. Özellikle yurtdışında çok sık rastladığım graffitiler artık ülkemizde de özellikle İstanbul'da bayağı yaygınlaşmaya başladı. Bunu festival düzenleyerek daha da geniş kitlelere duyurmak bence çok başarılı bir fikir.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kültür A.Ş 'nin Power FM ana sponsorluğu ile organize ettiği festival ilk kez geçen yıl düzenlenmiş. İkincisi düzenlenecek festivalde gün boyu Türkiye'den ve Avrupa'dan gelecek 60 Graffiti sanatçısı hünerlerini sergileyecekmiş. 11.00'de başlayıp gece 23.00'e kadar sürecek Festivalde kaykay gösterileri, break dans gösterileri, Ramiz ve DJ Funky C performanları da yer alacakmış. Graffiti tutkunları bence bu festival kaçmaz!

        GİRİTLİ İDİLİKA

        BİR türlü yaz gelemedi diye hayıflana hayıflana şimdi de sıcaktan şikayet eder olduk. Yaz akşamları biraz zor geçiyor. Hiç esmeyen oldukça nemli bir hava zaman zaman dışarıda yemek yeme keyfini kabusa dönüştürebiliyor. Esintili bir mekân bulmak için bazen rezervasyon yaptırır gibi önceden arayarak mekânınız esiyor mu diye de sorduğumuz oluyor! Daha bugüne kadar "yok hiç esmiyor sakın gelmeyin bu havalarda buraya" diyen çıkmadı tabii ki ama bazen sıcaktan yemek yiyemeden kalktığımız bile oluyor. Esintili keyifli bir mekân arayışındaysanız aklıma ilk gelen öneri Suada'daki Giritli İdilika. Denizin üzerinde olmasından dolayı mı yoksa bize mi tesadüf etti bilmem, sıcacık da olsa püfür püfür esen bir rüzgâr yemeğimiz kâbus olmaktan çıkardı.

        Hele de Giritli İdilika'nın mavi pilavını halen denememişseniz mutlaka ilk fırsatta gidin derim...Bence böyle bir lezzet mutlaka denenmeli! Not: Olur da o gece esmezse kulaklarımı çınlatmayın, Allah'ın işine karışılmaz :)

        Diğer Yazılar