Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Transfer döneminin birinci civcivli zamanları başladı. İkinci civcivli zamanı da 8 Ağustos'ta İngiltere'de transfer bittiğinde ve Avrupa Kupası elemeleri döneminde başlayacak. 15 -31 Ağustos arası 'Fırsat Transferi' dönemi olur. Başta Beşiktaş olmak üzere birçok kulübümüz bu dönemde atak yapabilir. Şimdi mevcut gündemdeki isimlerle ilgili cebimdeki bilgileri paylaşayım:

        Radamel Falcao:33 yaşında ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yıllık maaşı 7 milyon Euro. Menajeri Jorge Mendes.. Türkiye'de ilgilenen kulüplere 6 milyon yıllıktan kapı açtılar. Ancak kariyerinin sonundaki oyuncular, sözleşmesinin son senesinde alınabilir oluyorlar. Şöyle ki... Falcao bu sene Monaco'da kalırsa 7 milyon Euro kazanacak.

        Oysa Türkiye'den bir kulüp 5 milyon Euro'luk en az 3 yıllık bir teklif sunarsa oyuncu için cazip oluyor. Burada handikap, 33 yaşındaki oyuncuyu 36-37 yaşına kadar bağlamış oluyorsunuz. Dolayısıyla 33 yaşındaki bir isme 5 milyon Euro'dan 3 yıllık bir teklif sunan olursa Falcao oraya gider. Şu an ne Fenerbahçe ne deGalatasaray için "Bitti" haberleri kesin olarak doğru değil.

        J. Michael Seri:4 Kulüp istiyor. İngiliz kulüpleri de dahil. Galatasaray ücret bakımından 2. sırada. Ama Şampiyonlar Ligi avantajı var. Galatasaray'ın "Sattığın Kadar Al" zorunluluğu olduğundan oyuncu satmadan resmi açıklama yapıp "Şu oyuncuyu şu kadar bonservise aldık" demesi zor.

        Alex Teixiera:Hagi-Alex de Souza etkisi yapacak müthiş transfer olur. Galatasaray'ın ilgisi olduğu kesin. Falcao gibi kulübünde son kontrat senesi. Yüksek yıllık ile 4 yıllık anlaşılabilir çünkü 29 yaşında. Ama bonservis sorununun çözülebilmesi gerekiyor.

        Konoplyanka:Alman basını Fenerbahçe ile anlaştı diyor ama Yanal istemiyor.Fenerbahçe gündeminden çıkardı.

        Ljubomir Fejsa:Fenerbahçe ile anlaştı. AmaFenerbahçe bekletince Galatasaray'a önerildi.Galatasaray Fernando'yu satınca 6 numara ihtiyacı hasıl oldu. Fejsa da gündeme geldi.

        2.5-3 milyon Euro bonservis ile bitirilebilir. Kendisi de maksimum 2 milyon Euro maaş alır. Tecrübeli ve iyi oyuncu, 2 yılda 85 maç oynamış biri için de "Müzmin sakat" iddiaları doğru değil. Kim alırsa iyi transfer olur.

        Alexander Kolarov:Fenerbahçe'nin bitirmesi gereken bir isim. Oyuncu tamam. Fenerbahçe'nin Roma'yla anlaşması gerekiyor. Ali Koç sahalara dönerse bu işi çözer. Kolarov makinenin en önemli parçası olacak isimlerden.

        Luiz Gustavo:9 milyon Euro isteyen Marsilya 8 milyon Euro'ya düştü. Tok satıcılar yani. Yanal'ın tam istediği "4 de oynayabilen 6 numara"ya uygun bir isim. Klasik defansif oyuncuların aksine yılda 5-6 gol atabilecek kabiliyette. Transferin fikri de uygulaması da Comolli'den.. Eğer bitirebilirse Comolli'nin geldiğinden beri yaptığı en doğru iş olur.

        BenceFenerbahçe 7-8 milyon Euro bonservis vermeyi de düşünecektir. Ancak oyuncuyla anlaşmak gerek. Henüz oyuncu ile anlaşma aşaması tamamlanmadı. Bu transfer yapılamazsa, Fejsa da büyük ihtimalle kaçırılacağından yeni 6 numara arayışları başlayacak.

        Comolli'nin Badou N'Diaye ısrarı da biraz bundan yani, "Bakın Gustavo pahalı geldi, Fejsa'yı da kaçırdık ama size pırıl pırıl Badou'yu buldum" demek için. Garry Rodrigues'e bile şüpheyle bakan biri olarak Badou N'Diaye'nin alınmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

        Üstelik kendisi tam bir 6 numara da değil. O nedenle Başkan Koç'un Comolli-D'Avilla kankalığına "Garry'yi aldık tamamdır. Badou'yu bırak. Gustavo'ya odaklanalım" diyerek engel olacağını tahmin ediyorum.

        Simon Kjaer:Artık 4 milyon Euro yıllık alamaz. 2.2 milyon Euro yıllık ücrete kadar teklif edilecek. Kabul etti etti, etmedi ısrar edilmeyecek.

        Yıldırım Mert Çetin:Menajeri kaleci Altay'ın menajeri olan Mehmet Ali Çalışkan.. F.Bahçe transferi tamamlamaya yakın taraf. Eğer Mert ve Kolarov alınırsa Kjaer işi biraz daha zora girer.

        Mert-Kolarov ve Gustavo alınırsa başka stoper alınmaz.

        Arda Turan:Galatasaraymedyasının bir kısmı ısrarla Arda'yı ısıtıyor. Ama benim bilgilerim Terim ve ekibinin Arda'yı istemediği yönünde. Söylendiği gibi "affetme" durumu olmadığı gibi Arda'nın bölgesinde Babel - Adem - Onyekuru hatta Emre Mor var. Yani kadro yapılanması açısından da mantığı yok.

        Onyekuru:Everton kesin satmak istiyor. Eğer satamazsa tekrar kiralamaya sıcak. Onyekuru 1.2 milyon Euro alıyor G.Saray'dan.. Kendisine Everton'un istediği bonservisi ödeyebilecek kulüp, Onyekuru'ya da en az 1.2 milyon Euro yıllık vermeli. Leverkusen'e transferi bu nedenle olmadı.

        ☆☆

        Bildiklerim ışığında güncel transfer isimlerinde durumlar bu. Ama transfer dönemi bu, saat başı bir çok denklem değişir. İmzalar atılmadan çok değişen durum gördüm ben, bekleyelim ve görelim.

        Diğer Yazılar