Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Habertürk.com Spor Müdürü İnanç Ergülen bir haber yaptı: "Vedat'ın tartışmalara neden olan kart pozisyonuyla ilgili bir daha bu tür polemikler yaşanmasın diye Başakşehir Kulübü TFF'ye bir öneri dosyası gönderdi. Lig ve kupa kartları o platformda sayılsın istediler. Ancak TFF bu konuyla ilgili dönüş dahi yapmadı."

        Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe maçı sonrası haberi doğruladı.Yani Kulüpler Birliği'nin bir üyesi, "Kardeşim gelin bu saçma kuralı değiştirelim" demiş;TFF'nin çok yoğun profesyonelleri! dosyayı açmamış dahi.Peki yaptırım ne? Sıfır... Profesyoneller pişkin pişkin oturuyorlar.

        Gelelim Vedat'ın sevkine... Bu hukuk garabetinin mimarı Mehmet Baykan... Sevk edilmenin müsebbibi o... Peki yaptırım var mı? "Arkadaş neye göre kendi kendine iş yapıyorsun" diyen var mı? Sıfır...

        Sonra ülkemizde bir deprem oldu. Cumartesi günü Trabzonspor, TFF'ye adeta açık kredi sunarcasına "Depremden etkilenen Malatya ile maçımızı ertelerseniz bir itirazımız olmaz" dedi.Ama "illa erteleyin" de demedi.Bir gün sonra maç ertelendi ama öğrendik ki ev sahibiMalatya oynamak istemiş.Malatya oynamak istese de TFF karar vericidir; oynatmama kararı alabilir. Ama gel gelelim TFF'den Yeni Malatyaspor BaşkanıAdil Gevrek'i arayan bir yönetici "Trabzon gelmek istemiyor" diyor.Trabzonspor olaylar büyüyünce bir açıklama daha yapıyor ve "Biz bir erteleme talebinde bulunmadık" diyor. Şimdi peki o zamanTFF'deki o işgüzar yönetici kim? Açıklama var mı? İstifa var mı? "Beyler bu ne iştir" diyen var mı? Sıfır...

        TFF yöneticisi Ali Düşmez,Türkiye Kupası kura çekiminde yanındaki diğer üyeye "Sivas'ı çekme" diyor.Neden diyor, ne amaçla diyor belli değil. "Ali nedir bu iş" diyen var mı? Sıfır...

        ☆☆

        Kişisel tarihimde gördüğüm en vasıfsız en yönetilemeyen, en dış etkiye açık federasyon bu...Bir kere Nihat Özdemir hariç herkes yönetiyor.Profesyonellerin bir kısmı ve birkaç yönetici bazında hala Yıldırım Demirören'in yönetimde kuvvetli olduğu çok belli.

        Mehmet Baykan'ın bir takım oyun alanları da var belli ki ve Demirören ekibi Baykan'dan rahatsız...

        Servet Yardımcı kendisini tamamen dış ilişkilere vermiş kulağının üstüne yatıyor. "Fatih Hocamız bizim canımız ciğerimiz. Ona ceza veremezsiniz" diyen İsmail Erdem bir güç devşirmeye çalışıyor.

        TFF'de futbol hariç her şey yönetiliyor. Dengeler, siyaset, ticaret...

        Yeniden yapılandırma anlaşmasıyla kulüplerin ana motorları olan Futbol A.Ş'leri KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) haline getirmeye çalışıyorlar...Emredilmiş çünkü...

        Milli Takım'ı da yıkmışlar Şenol Hoca'nın sırtına rahat rahat oturuyorlar.

        Ne bir proje geliştirdiler ne bir yenilik getirdiler. Sürekli haber sızıyor ve çiftliğe dönmüş kurum, her anlamda lime lime dökülüyor. Bu esnada Nihat Özdemir Fenerliliğini bitiriyor ama Zorlu buluşması dolayısıyla da diğer taraflardan da dayak yiyor.

        Yani hem yönetemiyor, hem herkese yaranmaya çalışıyor hem de kimseye yaranamıyor. Çünkü hala başkan olamadı. Çünkü bu görevi istemiyor. O zaman bize de "Yahu bu kurumu kim yönetiyor" diye sormak düşüyor.

        Diğer Yazılar