Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Trabzon'da sinik ve sönük futbolla kaybedilen maçın ardından 2022'yi galibiyetle kapatmak isteyen Fenerbahçe, evinde Hatay gibi kapan-çık oynamayan bir takımla karşılaştığı için şanslıydı. Savunma merkezi 4'lüye dönmüş Serdar Aziz kesiği yemişti. Cezalı Crespo yerine Zajc vardı. Rossi de ön alana eklemlenmişti.

        Maçın başında daha 9. dakikada Hatay 2 kez savunma arkasına sızdı. İkisi de ofsayttı ama hakem birini kaldırdı. İlki golle sonuçlanmadığından VAR'a gidilmedi. Gidilse Sacha'nın pozisyonu da ofsayt olurdu çünkü top ona gelirken en son El Kaabi'nin ayağına çarpmıştı.

        Bu tehditler devam ededursun bu esnada Fenerbahçe Batshu ile bir iyi pozisyonu harcamıştı. Kornerden Joshua King fark yaratıp golü atınca takım rahatladı. Harika bir 'ikiye bir'in ardından Rossi, Batshu'ya golü attırdı. Hemen ardından İrfan bir süre sonra da Rossi 3'ü bulamadılar. Devre sonuna kadar Hatay'ın bir-iki iyi pozisyon bulmasının sebebi ise son pası doğru yapamama sıkıntısıydı.

        Zajc'ı hep övüyoruz ama Crespo yerine o oynadığında ön alan baskısına da geri koşmaya da yeterli katkıyı veremiyor. Arao tek başına kalıp adeta çatlamak üzere geri koşturup duruyor. Bireysel formları hoca daha iyi tahlil eder elbette ama Gustavo Henrique özellikle 2'li stoper hattında Serdar Aziz'in çok gerisinde.

        Samet geldiğinde bana göre 5. stoper olur kendisi. Zajc'ın - Rossi'nin ve yine etkisiz kalan İrfan'ın geriye koşmama veya ön alan presine katkı sunmaması takımın bilinen karşılama taktiğine zarar veriyor. Bu takım, savunmasını öne çıkarıp ön alan baskısıyla oynayacaksa ki istenen bu; o halde öndeki her oyuncunun baskıya dahil olması, orta merkezdeki iki isimin ikisinin birden geri koşularında sprintli olması şart. Yoksa sürekli savunma arkasına sarkılır.

        Zajc - İrfan ve Rossi olunca işte, Arao'ya ekstra yük biniyor. JJ klasik olarak yine 45'de oyuncu değiştirmedi ve yine 60'ı bekledi. Bu 15 dakikalık süreçte Hatay yine 2 kez kritik ofsayta takıldı, Batshu da kale çizgisinde Hataylı stopere. 60'da Lincon ve MHY oyuna girince yukarıda sözünü ettiğimiz orta alan baskısı geri geldi. Lincoln-Zajc-Arao-MHY'den teşkil orta alan ile baskı yapılınca Hatay bir kez bile ani atak yapamadı. Sonra Serdar Dursun'un oyuna girmesi ne kadar doğruysa Emre Mor'un girmesi o kadar yanlıştı. Arda Güler'in Mor'dan da İrfan'dan da önde bir oyuncu olduğunu bir tek ben düşünmüyorum sanırım.

        Serdar Dursun'un siiuuu ile geri dönmesi iyidir. Bu oyuncu teknik kabiliyet olarak Pedro'dan, atletizm olarak Batshu'dan; batıcılık açısından King'den geride. Ama bunların hepsinden daha iyi bitirici. Aynı pozisyonu Batshu atamadı misal. Sadece Enner'den geride.

        F.Bahçe hala ligin 5. - 6. haftasında başlayan temposunda değil. O zamanlardaki iştahı da yok. Kimse kusura bakmasın takıma destek verecek tribün de yok. Nuh nebiden kalmış tezahüratlar yapabilen tek bir tribün gerisi çekidekçi tayfa! G.Saray maçında sponsor sushi'ciler; çekirdekçiler değil TARAFTARlar tribünde olmalı. Hatay, rakibi merkezi güçlendirene kadar iyi oynadı. Sonrasında bir şey üretememelerini analiz etmeliler.

        Diğer Yazılar