Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        26. Uluslararası İzmir Müzik Festivali'nde 28 Haziran günü verdiğim konseri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Avusturya'dan ünlü Camerata Salzburg Oda Orkestrası, dünyanın en iyi Mozart yorumcusu orkestralarından birisidir. Camerata, benim Avrupa'daki öğrencilik yıllarımda, büyük müzisyen ve pedagog Sandor Vegh ile çalışmalarını sürdürüyordu. Seçkin topluluk, bugün hâlâ başarılı çalışma ve konserlerine dünya çapında devam etmekte. Solist olarak, bu topluluk eşliğinde Mozart çalma arzum ise daha o yıllarda amaçlarımdan birisi olmuştu.

        Bu hayalim gerçekleşti. İzmir, kendi sanatçısına vermiş olduğu değer ve önemi ancak bu kadar güzel ifade edebilir ve onu bu denli onurlandırabilir diye düşünüyorum. İzmir'in simgelerinden biri olan İKSEV yönetimine ve Vakıf Başkanı sayın Filiz Eczacıbaşı Sarper'e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

        Değerli konuklar arasında, Arkas Trio'nun kurucusu, İzmirli işadamı ve dünyadaki deniz taşımacılığının duayen isimlerinden biri olan Sayın Lucien Arkas'ın da bulunduğunu görmek beni özellikle duygulandırdı.

        Mozart'ın en sevdiğim 4. Re majör Keman Konçertosu'nu yorumladığım ve orkestranın konuk şefi ve obua sanatçısı Hans Jörg Schellenberger ile beraber Bach'ın Keman ve Obua için Do Minör Konçertosu'nu seslendirdiğimiz bu konser, Efes Antik Şehri'nin görkemli Celsus Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Birkaç yıl önce, ünlü müzisyen Rudin yönetimindeki Moskova Musica Viva Orkestrası'yla da aynı mekânda, Celsus'ta çalmıştım. Konuklar arasında rahmetli babam da bulunuyordu. Bu konserde, kendisinin beni yıldızlardan dinlediğini hissettim. Muhteşem kütüphanenin, soylu bir babaya duyulan sevgi ve saygının ölümsüz bir anıtı olarak inşa edilmiş olduğunu biliyor muydunuz? Burası, benim için de özel bir mekân...

        Dilerseniz yazımı, konseri ve atmosferini kıymetli satırlarıyla "Celsus, Gece ve Tuncay..." başlıklı yazısıyla değerlendiren Habertürk Gazetesi yazarlarından sevgili Sirel Ekşi'nin sözleriyle sonlandırmak istiyorum: "Tuncay Yılmaz, aynı festivalde iki kez konser veren tek sanatçı olarak İzmir Festivali tarihine geçecek. İlk konser Camerata ile gerçekleşti ve ikincisi 14 Temmuz'da Çeşme'de Arkas Trio ile... Bu arada, kendisi için yağan övgüler ayrıca gurur kaynağımız oldu..."

        Daha nice nitelikli ve keyifli konserlere dileğimle, darısı başka Türk müzisyen arkadaşlarıma... Sevgilerimle...

        Diğer Yazılar