Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İNSAN çok zor yetişiyor. Hiç kimse, canları gibi sevdikleri çocuklarını kaybetmeyi istemez ve onları yitirmek için yetiştirmez. Askerlik, vatani bir görevdir. Savaş olmayan bir ülkede genç adamlar niye ölüyorlar diye ister istemez sorguluyor insan. Derin üzüntümü ifade etmek istiyorum. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin terör lanetini, demokratik ve çok güçlü politikalarıyla bitireceğine inanmak istiyorum... Kangrenleşen sorunun en radikal şekilde olumlu değişimi, hepimizin en büyük dileği olur.

        Otuz binlerin üzerinde kaybettiklerimize "Mekânları 'cennet' olsun" diyor, kederli ailelerine en derin sabırları diliyor, sonsuz saygılarımı sunuyorum.

        Üzücü ve gerçek hikâyemizden sonra, yazıma yaşamın aydınlık bir yüzüyle devam etmek istiyorum. Bir mutluluk haberi geçen hafta İsvicre'de gençler katagorisinde yapılan Çaykovski Keman Yarışması'nda birincilik kazanan Veriko Tchumburidze'den geldi. 16 yaşındaki Veriko, Gürcü asıllı Türkiye-Mersin doğumlu bir gencimiz olup müzisyen bir ailenin çocuğudur. Dostlarım olan ebeveyninden, annesi Lili çok iyi bir keman pedagogu, babası David ise usta bir obuacıdır. Veriko'yu 2 yıl önce İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'ndaki (İKSEV) ustalık sınıfımızda dinlemiştim. Paganini'nin 5. Kapris'i ve Mozart'ın 4. Konçertosu'nu çalışmıştık. Çok parlaktı. Çabuk algılayan, kolaylığının yanında canla başla calışan, daha o zaman bile kendisini kemanına adayan pırıl pırıl genç bir kemancı olmuştu. Sağlam adımlarla yoluna devam ettiğine inandığım sevgili Veriko'yu ve ailesini candan kutluyor, daha nice başarılarını diliyorum. Büyük umutla, aynı başarıyı başka gençlerimizden de bekliyorum...

        BÜYÜK KEMAN PEDAGOGU JOSHUA EPSTEIN İZMİR'DE...

        BAHAR Müjdesi olarak geçmiş bir yazımda sevgili genç kuşak Türk kemancılarına büyük bir sürpriz vermiştim. Bilindiği üzere, lisans üstü eğitim ve öğrenim için 'Alman Devlet Burslusu'olarak gittiğim Almanya'da solistlik sınıflarında değerli keman virtüözü vekeman pedagogu Joshua Epstein tarafindan yetiştirildim. Epstein'ın Almanya'daki Saarbrücken Müzik Yüksek Okulu'nun yanında, konuk profesör olarak Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı'nın daveti üzerine, İzmir'de de dersler vermeye baslamış olması, ülkemizdeki keman eğitimi ve ekolü adına son derece önemli bir gelişmedir.

        'Akademi İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı' tarih değişikliği

        8-14 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan '2012 Akademi İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı' çalışmaları öğrencilerimizin talebi üzerine 2012-2013 öğretim dönemi yarıyıl tatiline ertelendi. Ustalık sınıfı tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. İKSEV, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) ve 'Akademi İKSEV Keman Ustalık Sınıfı' çalışmalarının aynı döneme rastlaması ve her iki değerli etkinliğin tarihsel olarak birbirini olumsuz etkilememesi amacıyla bu kararı almıştır. Ustalık sınıfı için kayıt yaptıran öğrencilerimizin kayıtları geçerli sayılacaktır. Her seferinde, gençler için adeta bir keman yarışması atmosferine dönüşen İKSEV ustalık sınıfından gelip geçen öğrencilerimiz gurur vericidir. Sınıfın, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor olması, kentin havasına yakışır bir farklılık katmakta olup, katılımcı öğrencilerimizin tüm yurdumuzun dört bir yanından gelerek seviyesinin de bu denli yüksek olmasıysa, bizlere bambaşka bir umut ve mutluluk yaşatmaktadır...

        Diğer Yazılar