Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        75 bin... Yarın başlayacak olan Kadınlar Dünya Kupası’nda ev sahibi Almanya ile Kanada’nın oynayacağı açılış karşılaşmasını Berlin Olimpiyat Stadı’nda izlemesi beklenen futbolsever sayısı... Son 2 turnuvanın şampiyonu Almanya, bu kupanın da en iddialı ekiplerinden... Kadın futbolunun Pele’si olarak adlandırılan Marta’yı kadrosunda barındıran Brezilya’nın yanı sıra ABD ve Norveç her zaman olduğu gibi bu turnuvada da iz bırakmak isteyen takımlardan... Türkiye ise ne yazık ki bu Dünya Kupası’nda yer almıyor.

        Yeterince profesyonel takımımızın olmaması sporseveri kadın futboluna pek yöneltmiyor. Ve ne yazık ki kadın futbolu bu topraklarda, meşhuuur bir müteahhitin yatırım yaptığı semtin takımına maddi destek vermesiyle kendine yer bulabiliyor. Yoksa zaten kadın ve futbol aynı cümle içerisinde geçtiğinde repliğimiz belli: “Kadınlar futboldan ne anlar...” Şimdilik yutkunup, geçelim... Günü geldiğinde bir kadın futbolu maçına 75 bin kişi toplayabilirsek o zaman da gülüp geçeriz... Unutmadan hatırlatalım, önümüzdeki yıl 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız... Yarın başlayacak kupaya yönelik birkaç renkli detayla süsleyelim yazıyı...

        Gana kaptanı Florence Okoe, Ekvador Ginesi forması giyen Bilguisa ve Salimata’nın erkek olduklarını “Maçta mücadele ederken erkek olduklarını anlıyordunuz” sözleriyle dile getirdi. Ekvador Ginesi bu 2 oyuncuyu da turnuva kadrosuna dahil etmezken FIFA, kupa sona ermeden bu 2 oyuncuya da cinsiyet testi yapılmayacağını açıkladı.

        Almanya’nın 5 oyuncusu, turnuvadan 1 ay önce Playboy dergisine soyunarak, ülkede ‘farkındalık’ yaratmayı amaçladı. Mankenlere taş çıkaran kadın futbolcuların bu fotoğrafları olağanüstü ilgi çekti.

        2010 Dünya Kupası’nda ahtapot Paul’ün oldukça başarılı tahminler yapması ev sahibi Almanya’yı harekete geçirdi. Berlin’deki bir dernek, 8 ahtapotun maçlarla ilgili doğru tahminde bulunması için eğitileceğini açıklamıştı. Ancak hayvan hakları savunucusu PETA örgütü, ahtapotları maç tahmini yapması için eğitmenin doğalarına aykırı olduğunu ileri sürdü ve hayvanların doğal ortamlarına bırakılmasını istedi.

        3 hafta sürecek şampiyona için 700 binden fazla bilet satıldı. 32 maçının en az yarısında 20 binden fazla taraftarın olması bekleniyor.

        Diğer Yazılar