Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önce, Ankara Keçiören Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı yediği sırada nefes alamayarak fenalaştı. Okulun müstahdeminin ceketini çekerek yardım istedi.

        O sırada okulda bulunan öğretmenlerden hiçbiri yardım edemedi. Anında müdahaleyle kurtulabilir miydi? İlk yardım uzmanları, “Kesinlikle kurtulabilirdi” yorumunu yapıyor.

        Peki, okulda ilk yardım eğitimi almış öğretmen yok muydu?

        Neden tüm öğretmenlere, okulda görev yapan herkese ilk yardım eğitimi verilmiyor?

        İlk yardım eğitimi verdirmek çok mu zor?

        Milli Eğitim Bakanlığı’nı aradım. Bu yıl okullarda yaklaşık 1 milyon 77 bin 307 öğretmen görev yapıyor. Bu, sadece devlet okullarına ait rakam. Öğretmenlerin sadece 46 binine ilk yardım eğitimi verilmiş. Yani, öğretmenlerin sadece yüzde 4’ü ilk yardım eğitimi almış.

        Milli Eğitim Bakanlığı, her okulda bir öğretmenin ilk yardım eğitimi almış olmasını şart koştuklarını söylüyor. Her okulda ilk yardım eğitimi almış bir öğretmenin olduğunu varsaysak bile bu rakamı sorgulamamız gerekir.

        Öğretmenlerin acilen ilk yardım eğitimi alması sağlanmalı.

        Mert Yağız Köksal’ın yardım istediği müstahdem, okulda zararlı ürünleri satan kantinci, okul servislerinde görevli rehber ve şoför de dahil eğitim sektöründe görev yapan herkesin ilk yardım eğitimi almadan mesleğe başlamaması gerekir.

        Sadece eğitimcilerin değil, evlenenlerin de bu eğitimi alması sağlanmalı. Ehliyet alırken ilk yardım dersi veriliyor. Ancak, yeterli sevide değil.

        Toplum olarak, hepimizin ilk yardım eğitiminden geçirilmemizin zamanı geldi, geçiyor bile…

        *

        Keçiören Belediyesi, kadına şiddeti engellemek için erkekleri eğitiyor

        Yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, göreve gelmesinin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen oldukça köklü değişikliklere imza attı.

        Ülkemizde yüzlerce kadın, şiddete maruz kalarak hayatını kaybediyor veya sakatlanıyor. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için Keçiören Belediyesi erkeklere eğitim veriyor.

        Önce, kendi personelini eğiten Altınok, daha sonra düzenledikleri seminerlerle vatandaşa eğitim vermeye başladı. Eğitimi erkeklere verdiklerini belirten Altınok, “Şiddetin kaynağı erkekler. Erkekleri eğitmeden, kadına yönelik şiddeti engelleyemeyiz” diyerek herkese örnek olması gereken bir harekete öncülük ediyor.

        “VATANDAŞA SESİNİ YÜKSELTEN ESNAFA BİLE CEZA KESİLİYOR”

        Altınok, göreve geldiğinde ilçenin en önemli sorunlarını tespit etti. Vatandaşların en çok şikayet ettiği konular; başıboş gezen köpekler, pazarlar ve esnafın kaba davranışları…

        Vatandaşa kaba davranan, çürük mal satan pazarcı ve esnafa yönelik sıkı tedbirler alındı. Vatandaşa kaba davranan ve çürük mal satan pazarcının tezgahı kapatıldı, esnafa cezalar kesildi, dükkanlar mühürlendi.

        Bu da yetmedi, ses tonunu yükselten esnafa bile ceza kesildi. Alınan sert tedbirler sonrası şikayetler kesildi.

        Geçen hafta makamında ziyaret ettiğimiz Altınok, “Vatandaşa kötü muameleyi kabul edemeyiz. Sesini yükselteni bile affetmedik. Şimdi herkes memnun. Cezalar ve yaptırımlar ağır olunca şikayetler azaldı” dedi.

        Sokak köpeklerine de önlem alındı. Başıboş gezen köpekler için barınaklar yapıldı. Parklarda, sokaklarda aç kalan ve vatandaşa saldıran köpekler nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Altınok, sokaklarda başı boş gezen ve aç kalan köpekler için barınaklar yaptıklarını ve veteriner hizmetlerini de ücretsiz hale getirdiklerini belirterek, “Evinde kedi , köpek besleyenlere de ücretsiz veteriner hizmeti veriyoruz. Bu sayede ev hayvanlarının sokağa atılmasını da engellemiş olduk” diye konuştu.

        Vatandaş odaklı Belediye hizmetlerinin artırılması, herkesin rahat nefes almasını sağlayacak.

        Diğer Yazılar