Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pandeminin bitmesiyle birlikte tüm Türkiye’de konserler, eğlenceler kaldığı yerden devam etmeye başladı. Belediyeler de ücretsiz açık hava konserleri düzenleyerek, uzun süre maske takmaya alışmış ve canlı müzik dinleyememiş olan halkı mutlu etmeye başladı.

        Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile sohbet ederken, konu belediyelerin düzenlediği ücretsiz konserlere geldi.

        Altınok, bu konuda oldukça farklı bir yaklaşım sergileyerek, “Sibel Can’a 1,5 milyon lira vereceğime park, bahçe, kütüphane, kreş, hayvan barınağı, lunapark, havuz yaptırırım“ dedi.

        Açıkhava konseri yapılmasını istedikleri zaman vatandaşa sorduğunu söyleyen Altınok: “Vatandaşa soruyorum ‘Sibel Can’ı konser vermesi için çağırırsam 1,5 milyon lira harcayacağım. Bu parayı 1 saatlik konser için mi harcayayım, size park bahçe kreş havuz mu yaptırayım?’ Vatandaş da ‘Getirme. Park bahçe yap’ dedi. Bugün, popüler sanatçıların tamamı halk konseri için 1,5 milyon lira istiyor. 10 dakikası 150 bin liraya denk geliyor. Pandemi yüzünden mi bilmiyorum ama sanatçılar fiyatlarını çok artırdı. Vatandaşa ücretsiz konser verdirmek için belediyenin bütçesinden bu kadar para harcamak yerine doğrudan vatandaşa dokunan, hayatını kolaylaştıran şeyler yapmayı daha uygun görüyoruz.”

        Altınok, popüler sanatçılara milyonlar verip bir saat konser verdireceğine, devlet konservatuarlarında okuyan veya yerel sanatçı olanlara parklarda konserler verdiriyor. Bu sanatçılara da cüzi ödemeler yaparak hem gençleri ve yerel sanatçıları desteklediğini, hem de her gün müzik ziyafeti çektirdiğini söyledi.

        Büyük konserler veren belediyelerin çoğunun borç batağında olduğunu ve vatandaşa hizmet veremediğini de hatırlatan Altınok, konserlere verecekleri parayla yaptıklarını da şöyle sıraladı: “Ücretsiz olarak tüm çocukların yararlanacağı bir lunaparkı 2 milyon liraya mal ettik. Yani, bir gecede bir saatlik konsere vereceğimiz parayla yıllarca kullanılacak ve ücretsiz tüm çocukların lunaparka gitmesini sağlayacak bir yatırım yaptık. Bir sezonda 800 bin çocuk bu parka gelebilecek. 2 milyon 800 bin liraya da buz pateni pisti yaptık. Buz pateni pistimiz gençlere ve çocuklara ücretsiz. Gelen çocuklara kask, pateni de biz veriyoruz. Normalde saati 140 lira olan buz pateni tüm çocuklara ücretsiz. Üstelik sadece Keçiören’de yaşayan çocuklar değil, tüm semtlerde oturan çocuklar yararlanabiliyor.

        Çocuklara ve gençlere kütüphane açtık. Çocuklar tüm günlerini kütüphanede geçirmeye başladı. Sandviç, çay kahve çorba da ücretsiz ikram ediliyor. Bu nedenle kütüphaneye gitme alışkanlığı da ediniyorlar.

        Kitapla tanışıyorlar. Tüm dünya yayınlarını bulunduruyoruz. 8 ayrı yerde kütüphane açtık. 8 kütüphanenin bize maliyeti 5 milyon lira oldu.”

        Belediyelerin, halktan aldıkları parayı halkın yararına kullanması gerektiğini vurgulayan Altınok, “Vatandaş Sibel Can’ı isterse onu da getiririz. Ama anket yaptırdığımızda vatandaş hizmet istiyor” dedi.

        Belediye Başkanlarının görev sürelerinde “eser” bırakmak zorunda olduğunu ve eserleriyle anılacaklarını söyleyen Altınok Keçiören’e bir de Aquapark yaptırmış. Mayosu olmayan çocuklara mayo verdiklerini ve servislerle aquaparka getirildiklerini söyleyen Altınok, “Tatile gidemeyen çocuklar için yaptık. Evlerinden servisle alıp getirtiyoruz. Ankara da tatil yapıyorlar ve ücretsiz bir şekilde.”

        Bu hizmet sayesinde yaz tatilinde havuza girmeyen çocuk kalmamış

        Bildiğim kadarıyla ücretsiz halk konserleri için belediyelerin ayırdığı bir kaynak yok. Kültür-sanat etkinliği çerçevesinde yüksek bütçeli konserler düzenlemek yerine kalıcı eserler bırakarak toplumun her kesiminin yararlanacağı hizmetler üretmek alkışlanması gereken bir hareket.

        Diğer Yazılar