Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Fatih Terim, Marsilya maçının üç yıldızı Cicaldau, Kerem ve Feghouli’nin üçünü birden dinlendirmeye kalktı Malatya’da. Ancak Galatasaray’ın bence bu üç oyuncuyu bir arada dinlendirme lüksü yok. Galatasaray’ın yaratıcılığı, ikinci üçüncü bölge geçişi bu üç adama bağımlı. Taylan-Berkan çalışkan, Barış koşucu, Babel kurnaz Emre yürekli. Ama hiçbiri yeterince yaratıcı değil.

        2

        Galatasaray’ın oyun aklının, Cicaldau-Kerem Feghouli’nin üçünün birden sahada olmadığı bir maçta kusursuz işlemesi pek olası görünmüyor. İşlemedi de zaten. Fatih Terim (elbette kurmayları yoluyla) önce 46’da Kerem-Cicaldau’yu oyuna sürüp ekibini Marsilya 11’ine yakınlaştırdı. İlk 45’te Babel’in uzaydan vurdukları hariç şutu olmayan, rakip ceza alanında sadece 7 kez topla buluşan Galatasaray 46’da canlandı. 46-65 arası beş şut fırsatı, iki de net pozisyon buldu.

        3

        Terim, 65’te de bu kez Konya ilk ve Göztepe ikinci devresinde denediği başardığı ayarlarına döndü. Bir ön liberosunu çıkardı, santrforlarını ikiledi. Galatasaray son yarım saati ceza alanında çok daha kalabalıklaşarak oynadı. Ancak yetmedi. Galatasaray, ilk yarıyı tamamıyla boşa harcadı zira.

        4

        ERMAN TOROĞLU: Zakkum grubunun güzel bir parçası var: 'Her geçen yıl birer birer masadan eksiliyor dostlar…' Bu kısmı biz bu sene Süper lig için rahatlıkla söyleriz. Büyükler daha yarı sezon olmadan ufak ufak masadan ayrılıyor, yani şampiyonluktan. G.Saray, 'takımı gençleştiriyorum' diyor. Marsilya'ya karşı iyi de oynuyor. Fatih Terim'in yerinde olsaydım o kadroyla çıkardım. Ne oldu ilk yarı kötü bir G.Saray, bu sefer ikinci yarı o kadroya mecbur oldu.

        5

        Bu daha riskli ikinci yarı tempo artınca haliyle rakip de artıracak ve sakatlıklar fazla olacak. Çıkarsın alışkın olduğun takım ile neticeyi alırsın sonra rotasyon yaparsın. Bence tabii. Rezalet ilk yarı ve iki takım da çok kötü. Bir pozisyon var uzaktan vurulan, Muslera çıkarttı. İkinci yarı G.Saray baskı artırdı, ceza alanına girmeye başladı. Malatya'nın direnci arttı. G.Saray arkada boşluk bıraktı ama Malatya'da faydalanacak oyuncu yoktu.

        6

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray, Avrupa'da ilerlerken ligde maç maç erimeye devam ediyor. Dün gece Yeni Malatyaspor eksikti, Galatasaray da çok önemli oyuncularının rotasyonu ile başladı. Ama şunu çok rahat söyleyebiliriz, Kerem; Galatasaray'ın çok şeyi... İlk yarı çok kötü futbol, pozisyon yok ve ikinci yarı art arda gelen değişikliklerle Galatasaray hemen hemen ideal kadrosuna dönüp, oyunu domine etmeye başladı.

        7

        Ama Galatasaray bal yapmayan arı gibi... Topla oynama fazla, üretim yok. İkinci yarının başında Diagne'nin kaçırdığı pozisyon dışında da Galatasaray'ın fazla bir pozisyonu var diyemeyiz. Bu Galatasaray'ı özellikle ligde seyreden 'Avrupa'daki gruptan nasıl çıktı' diye düşünüyordur.

        8

        Galatasaray son dakikalarda bir gol attı ama hakem haklı. Diagne topu almak için Sadık'ı itiyor. Amaaaa bence ilk yarıda verilmeyen bir penaltısı var Galatasaray'ın. VAR hakeminin yüreği yetmedi, hakemi davet edemedi. Oysaki Malatyalı oyuncunun müdahalesi direkt bileğe. Topa vuran da Galatasaraylı, dolayısıyla bu penaltı es geçildi.

        9

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray’da perşembe akşamı Marsilya karşısında “peri masalı” yazan oyuncular, Malatya karşısında kenarda oturup, “taze kuvvetler” oyuna başlayınca, Galatasaray’ın özellikle son haftalarda alışılan hızlı, tempolu, sprintli, akışkan oyunu “sağlıklı yürüyüş” temposuna döndü. Bu kadar taze kuvvete rağmen... Maçın her dakikası, Kerem’i, Halil’i oyuna çağırdı. Sonra da Cicaldau’yu... Galatasaray on birini değiştirdi diye, oyun şeklini neden bu kadar değiştirdi, neden bu kadar frene basıp hızını kesti, anlamadım...

        10

        Galatasaray, uykuda geçirdiği ilk yarıyı telafi etme adına ikinci yarıda çok yüklendi. Özellikle Halil çok vurdu, Kerem vurdu, Cicaldau vurdu, bu şutların çoğu ya duvar ören Malatya savunmasında ya da özellikle son bölümde sıradışı kurtarışlar yapan kaleci Ertaç’ta kaldı. Elbette hakem çok konuşulacak. Galatasaray‘ın iptal edilen golünde, Halil‘in kaleci Ertaç’a faulu yok, topu nizami kurtarıyor, ancak sonrasında Diagne’nin Sadık‘a arkadan yüklenmesi var. Yanlış mı gördüm, dilerim öyledir. Sanki hakem önce golü verdi, sonra iptal etti. Böyleyse skandal... Çok emin olamıyorum, dilerim değildir.

        11

        Galatasaray’da iki yıl önce Fatih Hoca 8 maç ceza almış, yokluğunda takım “kaptansız gemi” gibi sağa-sola savrulmuş ve yarıştan kopmuştu. Şimdi Fatih Hoca’nın ilk ceza maçında büyük bir futbol ve puan kaybı olunca, insan ister istemez “tarih tekerrür etmesin” diye düşünüyor.

        12

        OSMAN ŞENHER: Galatasaray, ilk yarı gerçekten o kadar yavaş, ağır, pozisyonsuz bir ilk yarı oynadı ki bunun sebebi nedir bilmiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; Avrupa’da farklı Galatasaray, Türkiye’de Süper Lig’de farklı Galatasaray... Bu yakışıyor mu? Kesinlikle yakışmıyor. Marsilya maçındaki futbola, futbolcuların performansına, oyun sistemine hayran olmamak mümkün mü... Ama Yeni Malatyaspor karşısındaki Galatasaray saygı uyandırmıyor. Maçı kazansaydı bile fikrim değişmezdi.

        13

        Diagne bile kendi 18’i içinde. Yeni Malatyaspor, Marsilya’dan daha mı güçlü? Neden bu denge kurulamıyor? Süper Lig’deki maçlarda futbolcular herhalde rakibi küçük görüyorlar ya da önemsemiyorlar. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Şu anki kadro 2000 senesindeki kadro değil. Ne kadar pişerse pişsin o kadronun kalitesinin yanından bile geçemez. Süper Lig’de liderin kaç puan gerisinde olunursa olunsun, bu yarışa havlu atılmaması lazım.

        14

        TÜMER METİN: Diagne'ye göre oyun diye bir şey olması lazım. Kenara ineceksin, cüsse avantajını kullanacaksın. Atacaksın 20 tane oraya orta. 20 tane Caner ortası yapacaksın oraya. Onu da yapmadı Galatasaray. Bu argümanların hiçbiri yapılmadığında da 2 puanı bırakıyorsun zaten. Az önce Feghouli, 2 sene yatmış dendi. Bence hala yatıyor. Kontratı garantiledi söylemlerine katılmıyorum. Ben olsam yolları ayırırım yolları Feghouli'yle. Teşekkür ederim katkıları için.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ