Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 2022 Emekli zammı ne zaman açıklanacak? 2022 SSK, BAĞKUR emekli maaşı zamları belli oldu mu, ne zaman belli olacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        2022 memur ve memur emeklilerinin zam görüşmeleri 2021 Aralık ayında başlamıştı. Memur ve memur emeklileri için refah artışı yapılmasına karar verilmişti. SSK ve BAĞKUR emeklileri, 2022 emekli maaşı zammı ne zaman belli olacak sorusunun cevabını araştırıyor. 2022 SSK ve BAĞKUR emekli maaşı zammı için gözler enflasyon rakamlarında

        2

        SSK VE BAĞKUR EMEKLİ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına gelecek zamla ilgili net bir rakam henüz telaffuz edilmedi. Bilindiği gibi SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zammın belirlenmesinde 6 aylık oranı etkili oluyor. Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zam da netleşecek. 2022 Emekli maaşı zammı henüz belli olmadı.

        3

        Memur ve memur emeklisi dört gözle 2022 yılında yapılacak zam oranını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılının Aralık ayı enflasyonunu 3 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

        Böylece milyonlarca memur ve emeklisine yılın ilk yarısında verilecek maaş zammı belli olacak.

        4

        SSK ve Bağ-kur emeklilerinin de zam oranları 3 Ocak'ta belli olacak.

        5

        Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

        Memurlara yapılacak ek zam görüşmelerinin de enflasyon rakamı belli olduktan sonra başlaması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ