Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Biden'ın doğum gününde Trump'tan dikkat çeken paylaşım
        1

        Yaşı ve sağlık durumuyla ilgili sürekli gündeme gelen ABD tarihinin en yaşlı başkanı olan Joe Biden, dün 81. yaş gününü kutladı.

        2

        Beyaz Saray'dan Biden'ın doğum gününe ilişkin yapılan açıklamada onun deneyimi ve dayanıklılığı vurgulandı, Biden ise yeni yaşını şakalarla kutladı.

        3

        Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın yaşının öncelikli odak noktası olmaması gerektiğini söyledi. Jean-Pierre, "Onu yaşına göre değil, yaptıklarına göre değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

        4

        ABD Başkanı Biden ise Beyaz Saray'da her yıl düzenlenen Şükran Günü geleneği olan "hindi affetme töreninde" kalabalığa gülerek "Bu arada bugün benim doğum günü. Sadece şunu bilmenizi isterim ki 60 yaşına girmek zordur" ifadelerini kullandı.

        5

        Espirili açıklamalarına devam eden Biden, af töreninin 76 yıl öncesine dayanadığına dikkat çekti ve "Bu tören ilk defa gerçekleştiğinde orada olmadığımı bilmenizi isterim" dedi.

        6

        TRUMP'TAN SAĞLIK DURUMU AÇIKLAMASI

        Biden doğum gününü kutladığı sırada ise 77 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

        7

        Trump, doktorunun Trump'ın genel sağlığının mükemmel olduğunu bildiren açıklamasını paylaştı. Yıllardır Trump'ın doktorluğunu yapan Bruce A. Aronwald, Trump'ın fiziksel muayenelerinin normal, bilişsel muayenelerinin ise mükemmel olduğunu söyledi.

        8

        2024 seçimlerinde tekrar aday olması beklenen Biden ve Trump'ın seçim yarışında karşı karşıya gelmesi bekleniyor. Biden, bugüne kadar aday olacağını kesin bir şekilde açıklamasa da birkaç kez aday olmak istediğini belirten açıklamalarda bulundu.

        9

        Trump, Biden'dan çok genç olmasa da ABD'de yapılan açıklamalarda başkanın yaşı önemli bir etken.