Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA | ABD-Kanada sınırında Rainbow Köprüsü'nde patlama meydana geldi: Yeni gelişmeler belli oldu
        1

        ABD ve Kanada'yı birbirine bağlayan Rainbow Köprüsü'nde dün akşam saatlerinde bir aracın patlamasının ardından yetkililer, olayın terör saldırısı olabileceği açıklamasında bulunmuştu.

        2

        Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsünde meydana gelen patlamanın sebebini araştırmaya başlamıştı. 

        3

        Patlamanın ardından belli olan detaylarda, bunun bir terör saldırısı olmadığı, aracı kullanan kişinin aşırı hızdan kaza yaptığı ortaya çıktı.

        4

        56 yaşında New York'ta yaşayan kişinin eşiyle birlikte konsere gitmek için yola çıktığı, ancak aracın aşırı hız yaptığı tespit edildi. Kazada eşi de hayatını kaybetti.

         

        5

        DÖRT SINIR KAPISI KAPATILDI

         

        Niagara Şelalesi yakınlarındaki bir köprünün üzerindeki kontrol noktasında bir aracın patlaması sonucu iki kişinin ölümü üzerine ABD ile Kanada arasındaki dört sınır kapısı kapatıldı.

        6

        New York Valisi Kathy Hochul, iki ülkeyi birbirine bağlayan köprüde meydana gelen patlamada terör saldırısı belirtisi bulunmadığını söyledi.

        7

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau da olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bu çok ciddi bir durum, olağanüstü bir şekilde ciddiye alıyoruz" demişti.

        8

        Rainbow, Lewiston, Whirlpool ve Peace Köprüsü olayın ardınadn geçişlere kapatıldı. Kısa bir süre sonra Rainbow Köprüsü hariç diğer 3 köprü geçişe açıldı. 

        9

        Beyaz Saray da ABD-Kanada sınırındaki durumu yakından takip ettiklerini, ABD Başkanı Biden'ın bilgilendirildiğini duyurmuştu.