Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Aç kalmadan göbek yağını eritmek mümkün! İşte yaza fit girmek isteyenler için en iyi 6 kahvaltı alışkanlığı
        1

        Kahvaltı, kilo vermek için sizi başarıya hazırlamak için en önemli fırsattır. Belinizi inceltmek veya fazla vücut yağını azaltmak istiyorsanız, günün başında sağlıklı seçimler yapmak, işe giderken ve sosyal aktiviteler çıktığınızda sizi motive edecektir. Gün içerisinde yapılan doğru egzersizlerin yanı sıra mutfağınızda sağlıklı kahvaltı seçeneklerine sahip olmak, kilo verme sürecinizi hızlandırmanın kesin bir yoludur. RDN'den beslenme uzmanı ve Nihayet Full, Nihayet Slim'in yazarı Ph.D. Lisa Young, kadınların göbek eritmesi için en iyi kahvaltı alışkanlıklarından bazılarını paylaştı.

        2

        KAHVALTILARINIZA PROTEİN EKLEYİN

        Özellikle karın ve bel çevresinde toplanan inatçı yağlardan kurtulmaya çalışırken protein açısından zengin bir kahvaltı kurtarıcınız olabilir. Örneğin, 2015 yılında yapılan bir araştırma, yüksek proteinli yumurtalı bir kahvaltının tadına varan katılımcıların, buharda pişmiş ekmek yiyen katılımcılara göre daha fazla kilo verdiğini ve daha tok olduğunu ortaya çıkardı.

        3

        Young, "Yumurtalar, diyetinize dahil etmek için mükemmel bir kahvaltı yiyeceğidir. Protein açısından zengindirler (ve tüm gerekli amino asitleri içerirler) ve besleyici açıdan yoğundurlar, çeşitli besinler sağlarlar. Yumurtalar, yüksek protein içerikleri nedeniyle porsiyon kontrolüne de yardımcı olabilir. Kilo kaybına katkıda bulunan diğer bir faktör de yumurtaların tok tutmasıdır." diye açıklıyor.

        4

        YULAF EZMESİNİ VAZGEÇİLMEZLERİNİZDEN BİRİ YAPIN

        Young, "Yulaf, sindirimi yavaşlattığı söylenen iyi bir çözünür lif kaynağıdır. Sabaha başlamanın harika bir yolu, yulaf ezmenizi bazı meyvelerle eşleştirmektir. Meyveler lif içerir ve lif, kilo yönetimi ile bağlantılıdır." diye açıklıyor. Kendinizi bir kase yulafla çırparak kahvaltı alışkanlığı edindiğinizde, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak hem lif hem de protein açısından sağlıklı bir dolgunun tadını çıkaracaksınız.

        5

        Bu nedenle, ister tatlı patates, omlet, yumurtalı kekler veya yoğurt ve granola içeren bir smoothie ile lezzetli bir kahvaltılık hash hazırlayın, bilin ki yüksek proteinli bir kahvaltı tüketerek güne sağlam bir başlangıç ​​yapmış olursunuz.

        6

        DAİMA OTURARAK YEMEK YİYİN

        Yemek için oturmanın kilo verme çabalarınız üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini öğrenince şaşırabilirsiniz. Journal of Health Psychology'de Surrey Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, yemeklerini sabahları yola koyan meşgul kadınlar, daha sonra daha fazla yemek yeme riski altında olabilir. Bu istenmeyen kilolara neden olabilir. Araştırma ayrıca, yürürken yemek yemenin, örneğin oturup arkadaşlarla sohbet ederken yemeğin tadını çıkarmaya kıyasla daha fazla aşırı yemeye yol açtığını da ortaya koydu.

        7

        Araştırmanın başyazarı, Surrey Üniversitesi'nden Profesör Jane Ogden, "Hareket halindeyken yemek yemek, diyet yapanların günün ilerleyen saatlerinde aşırı yemesine neden olabilir. Bunun nedeni, yürümenin, yeme etkisini işleme yeteneğimizi bozan güçlü bir dikkat dağıtma biçimi olması olabilir. Ya da bunun nedeni, bir koridorun hemen çevresinden dolanmak bile, daha sonra bir ödül biçimi olarak aşırı yemeyi haklı çıkaran bir egzersiz biçimi olarak görülebilmesi olabilir."

        8

        Söylemeye gerek yok, göbek yağlarından ve kilolardan tamamen kurtulmak istiyorsanız, yavaşlamanın ve oturmanın zamanı geldi. Bir dahaki sefere kapıdan koşarak çıkıp kahvaltınızı götürmeyi düşündüğünüzde, oturmak, rahatlamak ve gerçekten yemeğinizin tadını çıkarmak için biraz zaman ayırın!

        9

        TAZE MEYVE ŞEKLİNDE LİF EKLEYİN

        Meyve, doğal bir tatlılığa, etkileyici bir besin çeşitliliğine, estetik açıdan hoşa giden tonlara ve tabii ki lezzetli bir tada sahiptir. Meyve ayrıca vücut yağını kaybetmenize ve sonunda ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olabilecek lifle doludur.

        10

        Meyveyi "anti-obezite etkileri" ile ilişkilendiren bir ton araştırma var. Dahası, Michigan Üniversitesi Kardiyovasküler Merkezi tarafından yürütülen bir araştırma, yaban mersini tüketiminin orta bölümünüzü düzeltmenize yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Bir sonraki kahvaltınıza muz, avokado, ahududu, böğürtlen, yaban mersini, armut veya greyfurt gibi taze meyveler eklemeyi düşünün.

        11

        RAFİNE TAHILLARI SINIRLAYIN VE TAM TAHILLARA ODAKLANIN

        Young, çok daha sağlıklı bir alternatif olan en sevdiğiniz fındık ezmeli tam tahıllı ekmek için kahvaltılık hamur işlerinin yayılmasını bir kenara bırakmayı öneriyor.

        12

        Young, "Tam buğday ekmeği, kilo kaybıyla bağlantılı olan lif bakımından yüksektir. Tam buğday ekmeği, tam tahıllı bir ürün olarak kabul edilir ve araştırmalar, rafine tahıllar yerine tam tahılları tüketmenin obezite riskinizi azaltmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor." diye açıklıyor.

        13

        Ek olarak, fındık ezmesi bir dizi sağlık yararı ile birlikte gelir; sağlıklı yağlar, protein ve lif için mükemmel bir kaynaktır. Ve daha önce bahsedildiği gibi, protein ve lif kilo yönetimini destekler ve kahvaltıyı bitirdikten sonra bile sizi uzun süre tok tutar.

        14

        BİRAZ KETEN VE CHİA TOHUMU ALIN

        Canınız taze bir smoothie, biraz yoğurt veya lezzetli bir kinoa kahvaltı kasesi almak istiyorsa, karışıma keten ve chia tohumu ekleyin. Muhtemelen orada olduklarını fark etmeyeceksiniz ve bol bol yağ yakıcı faydalar elde edeceksiniz.

        15

        Young, "Keten ve chia tohumları, potansiyel olarak kilo vermeye yardımcı olabilecek omega-3 yağ asitleri içerir. Keten tohumu ayrıca bağırsak sağlığı için çok gerekli olan hem çözünmez hem de çözünür lif içerir. Keten tohumundaki çözünmeyen lifler kabızlığı azaltmaya ve sağlıklı bağırsak hareketlerini desteklemeye yardımcı olur." diye açıklıyor.

        Kaynak: National Library of Medicine, Science Daily, eurekalert.org

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ