Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Adana'da Gezilecek Yerler: Adana Mutlaka Görmeniz ve Gezmeniz Gereken Yerler Listesi

        Adana, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan şehirlerinden biridir. Tarihi, M.Ö. 6000 yıllarına kadar uzanır ve farklı medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. Adana, yeraltı zenginlikleri kadar doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Akdeniz'in turistik şehirlerinden biri olan Adana, aynı zamanda Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biridir. Seyhan Nehri ile Ceyhan Nehri'ni bünyesinde barındıran şehir zengin kültürü ve tarihi ile keşfedilmeyi bekleyen güzel bir destinasyon merkezidir.

        İşte Adana gezilecek yerler listesi:

        Sabancı Merkez Cami:

        Sabancı Merkez Camii, Türkiye'nin Adana şehrinde yer alan ülkenin en büyük camilerinden biridir. 1998 yılında Sabancı Vakfı tarafından inşa edilmiştir. Cami, 6 minaresi ve 99 metre yüksekliği ile oldukça etkileyici bir yapıya sahiptir. 28 bin kişilik bir kapasitesi bulunmaktadır. Yıl boyunca birçok ziyaretçi tarafından ziyaret edilen cami, Seyhan Nehri'nin yanında yer almaktadır. Camiye uzanan geniş bahçe çevresindeki doğal güzellikler ve ihtişamlı mimari yapısıyla ziyaret edebileceğiniz Sabancı Merkez Camii, Adana’da günübirlik gezilecek yerlerden biridir.

        REKLAM

        Varda Köprüsü

        Varda Köprüsü, 1500 yıllık geçmişi ile büyük bir tarihi öneme sahiptir. Köprü, Roma İmparatoru Justinianus tarafından 4. yüzyılda inşa edilmiştir ve Seyhan Nehri üzerinde uzanmaktadır.21 adet kemerden oluşan Varda Köprüsü, Roma mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. Günümüzde hala ayakta kalan bu yapı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Varda Köprüsü'nün özellikle güneşin batışı sırasında manzarası, büyüleyici bir görüntü oluşturur. Adana’da İlkbaharda gezilecek yerlerden biri olan Varda Köprüsü, uğramanız gereken lokasyonlardan birisidir.

        Taş Köprü

        Adana'nın tarihi mimari yapılarından birisi de Taş Köprü. Türkiye'nin Adana ilinde yer alan tarihi köprü Seyhan Nehri üzerinde yer alıyor. Köprü 4. yüzyılda Roma İmparatoru Justinianus tarafından inşa edilmiştir. Yaklaşık 1700 yıllık bir geçmişi olan köprü, 14 adet kemerden oluşmaktadır ve yaklaşık 300 metre uzunluğundadır. Adana Taş Köprü, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de restore edilmiştir. Günümüzde, Adana'nın sembollerinden biri haline gelen köprü, turistlerinde ilgisini çekmekte. Adana Taş Köprü, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir yapıdır.

        REKLAM

        Sinema Müzesi

        Adana Sinema Müzesi, Türkiye'nin Adana ilinde yer alan bir müzedir. 2008 yılında açılan müze, sinemanın ilk yıllarından günümüze kadar kullanılan birçok farklı kamerayı barındırmaktadır. Müze, Türk sinemasının önemli isimlerinin kostümlerini, senaryo ve afişlerini sergiler. Adana Sinema Müzesi, Türk sinemasının gelişimine ve tarihsel evrimine dair birçok bilgi sunar. Müzenin içinde yer alan kamera ve ekipmanların yanı sıra, ziyaretçiler sinema salonu ve film gösterimleri de izleyebilirler. Adana Sinema Müzesi, Türkiye'nin sinema kültürüne katkıda bulunan bir müzedir ve ziyaretçiler için ilginç deneyim sunar. Adana’da kışın gezilecek yerlerden olan müze, sinema tutkunları ve tarih meraklıları için gezilecek yerlerden bir tanesidir.

        Kapıkaya Kanyonu

        REKLAM

        Adana'da yazın gezilecek yerlerden olan Kapıkaya Kanyonu, Seyhan Nehri sayesinde oluşmuş yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda ve 500 metre derinliğinde bir doğal güzelliktir. Doğa tutkunları ve macera severlerin uğrak noktasıdır. Kanyonda yürüyüş yapmak, nehre doğru kano, bot gezisi yapmak, rafting yapmak gibi aktiviteler yapmak mümkündür. Kanyonda, tarihi mağaralar, kale kalıntıları ve antik köprüler gibi tarihi yerler de vardır. Doğa yürüyüşleri ve su sporları sevenlerin keşfetmesi gereken bir yerdir. Aynı zamanda Kapıkaya Kanyonu'nu Adana'da gezilecek yerler doğa listenize ekleyebilirsiniz.

        Büyük Saat Kulesi:

        Adana Büyük Saat Kulesi, tarihi bir saat kulesidir. 1882 yılında inşa edilen kule, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılmıştır. Yaklaşık 32 metre yüksekliğindeki kule, Osmanlı mimari yapısına sahiptir. Büyük Saat Kulesi, Adana'nın en önemli simgelerinden biri olan yapı hem yerliler hem de turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Şehrin tarihi ve kültürel kimliğini yansıtan saat kulesi Adana'da sevgiliyle gezilecek yerler arayanlar için güzel bir rotadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ