Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akşener, Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'nu ziyaret edecek

        24 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken, muhalefet cephesinde son virajda atılacak adımlar için zirve yapılması kararı alındı. Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen hafta yazılı açıklama yaparak “Millet İttifakı” nı oluşturan siyasi partilerin liderlerine, parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını konuşmak üzere toplantı yapılması önerisinde bulunmuştu.

        Akşener, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan randevu talep etmişti. Gazete Habertürk'te her alan habere göre Akşener, bugün her iki lideri ayrı ayrı ziyaret ederek önerilerini sunacak.

        REKLAM

        Akşener’in bugün yapacağı görüşmede iki lidere, parlamenter sisteme hızlı ve sağlıklı bir şekilde geçebilmek için 24 Haziran öncesi yol haritası açıklama önerisinde bulunması bekleniyor.

        Kulislerden edinilen bilgiye göre, liderler arasında bugün yapılacak görüşmelerin ardından, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin, güçler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını hedefleyen, güçlü bir Meclis’i öngören yeni bir Anayasa vaadine ilişkin ortak bir manifesto yayımlamaları gündemde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ