Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan Ankara'daki terör saldırısına kınama! Türkiye ile dayanışma mesajlarıyla tam destek - Son dakika haberler

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

        Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Blinken, "ABD, bugün Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen saldırıyı kınıyor. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörün her türünü reddediyor, NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız." açıklamasında bulundu.

        AB'DEN KINAMA MESAJLARI

        Avrupa Birliği (AB), İsveç, İtalya ve Kosova, Ankara'daki terör saldırısını kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajları verdi.

         Ankara'da bombalı saldırı girişimi!
        Ankara'da bombalı saldırı girişimi! Haberi Görüntüle

        AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle şoke oldum." ifadesini kullandı.

        Michel, Türk halkında yara açmaya yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

        AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Birliğin saldırıyı kınadığını yineleyerek, "Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." mesajını paylaştı.

        AB Komisyonu'nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, yaralı polis memurlarının bir an önce iyileşmesi dileğinde bulundu.

        REKLAM

        Varhelyi, "Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.​​​​

        NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG: ŞİDDETLE KINIYORUM

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ankara'da bugün İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor, görev başında yaralanan polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum. NATO terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir." dedi.

        KKTC

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

        Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısının önünde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle ayrı ayrı mesaj yayımladı.

         Hain saldırı sonrası siyasilerden sert tepki
        Hain saldırı sonrası siyasilerden sert tepki Haberi Görüntüle

        Tatar, mesajında, "Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bu sabah meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarına acil şifalar diliyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

        KKTC Başbakanı Üstel de yayımladığı mesajında, "Bugün sabah saatlerinde ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarına acil şifalar diliyor, bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        AZERBAYCAN

        Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısını kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi.

        Bakanlığın X hesabından, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısının önündeki terör saldırısına ilişkin açıklama paylaşıldı.

        Açıklamada, "Kardeş Türkiye'nin İçişleri Bakanlığı yakınında gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Teröre maruz kalan bir ülke olarak Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, terörün her türlü biçim ve tezahürüne karşı mücadeleyi her zaman destekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

        REKLAM

        İSVEÇ

        İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da ülkesinin saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Terörle mücadelede Türkiye ile uzun vadeli işbirliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor, yaralananların bir an önce ve tamamen iyileşmesini diliyoruz." ifadesini kullandı.

        İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström de saldırı nedeniyle dehşete düştüğünü bildirerek, ülkesinin Türkiye ile terörizmle mücadelenin her alanında ortaklık etme konusundaki kararlılığını vurguladı.

        ABD

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Ankara'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yaralananlara acil şifalar diledi.

        Terörün her türlüsünü reddettiklerini ifade eden Blinken, "NATO müttefikimiz Türkiye ve Türk halkının yanındayız." ifadesini kullandı.

        İTALYA

        İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "Ankara'dan gelen haberleri büyük dikkatle takip etmekteyim. İtalyan hükümeti, her türlü terörü şiddetle kınıyor ve Türkiye'ye tam dayanışmasını belirtiyor." ifadelerini kullandı.

        Bu arada, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, vatandaşlarını dikkatli olmaya çağırarak yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        KOSOVA

        Kosova Başbakanı Albin Kurti de terör saldırılarını duyduğunda üzüldüğünü belirterek, "Ancak amaçlanan hasarın Türk kurumları tarafından büyük ölçüde önlendiğini öğrenince rahatladım." değerlendirmesinde bulundu.

        Kurti, yaralananlara acil şifalar diledi.

        ALMANYA

        Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'nın merkezinde düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türk partnerlerimizle dayanışma içindeyiz." ifadesini kullandı.

        Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan paylaşımda da terör saldırısına uğrayan Ankara'dan korkunç bir haber alındığına işaret edilerek, "Türk halkıyla dayanışmamızı ifade ediyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Türkiye." ifadelerine yer verildi.

        MISIR

        Mısır Dışişleri Bakanlığı, resmi Facebook sayfasından Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın, Ankara'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

        Mısır'ın kardeş ülke Türkiye, hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu ifade edilen açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dilendi.

        Açıklamada ayrıca, Mısır'ın, istikrarsızlığa ve vatandaşların sindirilmesine yol açan her türlü terörizm ve şiddeti reddeden kesin tutumunu yeniden teyit ettiği vurgulandı.

        ÜRDÜN

        Ürdün Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya platformundan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ürdün, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısını kınayarak, kardeş ülke Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduğu ifade ediyor." denildi.

        Güvenlik ve istikrarı bozacak her türlü şiddet ve terörün tamamen reddedildiğine dikkat çekilen açıklamada, yaralılara acil şifalar dilendi.

        PAKİSTAN

        Pakistan'da geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını "alçakça" diye nitelendirerek güçlü şekilde kınadı.

        Terörle mücadelede Türk halkı ile tam dayanışma içinde olduklarını belirten Kakar, "Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dinamik liderliği altında cesur Türk halkının bu zorluktan daha güçlü çıkacağına şüphem yok." ifadesini kullandı.

        SUUDİ ARABİSTAN

        Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığınca, X sosyal medya platformundan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor." ifadelerine yer verilerek, Suudi Arabistan'ın her türlü şiddet, terörizm ve aşırıcılığı tamamen reddettiği vurgulandı.

        Suudi Arabistan'ın terörizmi, aşırıcılığın her biçimini ve tezahürünü ortadan kaldırmayı ve finansman kaynaklarını kurutmayı amaçlayan tüm çabalara desteğinin yinelendiği açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dilendi.

        CEZAYİR

        Cezayir Cumhurbaşkanlığının, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Cezayir, Türkiye'nin başkenti Ankara'daki İçişleri Bakanlığını hedef alan ve iki polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor." denildi.

        Cezayir’in bu "hain terör saldırısı" karşısında "kardeş" Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan polis memurlarına Allah’tan acil şifalar dilendi.

        Terörün, ülkelerin güven ve istikrarını hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, terörizmin her türlüsüne karşı mücadele etmek, teröre son vermek için bölgesel ve uluslararası ortak çabaların sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

        KUVEYT

        Kuveyt Emiri Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdikleri iki ayrı telgrafta, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını ifade etti.

        Kuveyt Haber Ajansına (KUNA) göre, telgraflarda, Kuveyt'in Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı şiddetle kınanarak, yaralanan polis memurlarına da Allah’tan acil şifalar dilendi.

        FİLİSTİN

        Filistin Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'in, teröre karşı Türkiye'nin ve halkının yanında olduğu vurgulanarak Ankara'daki saldırının "en güçlü ifadelerle" kınandığı belirtildi.

        Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkı ile terörle mücadele etme ve onu yok etme yeteneğine olan güvene dikkat çekilen açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dilendi.

        KATAR

        Katar resmi haber ajansı QNA'ya göre, Katar Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

        Açıklamada, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen terör saldırısı şiddetle kınanarak, Katar'ın teröre karşı Türk hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

        Türkiye'nin kendi güvenlik ve istikrarını korumak için aldığı her türlü tedbire Katar'ın tam destek verdiğinin teyit edildiği açıklamada, saldırıda yaralanan polis memurlarına da Allah'tan acil şifalar dilendi.

        Açıklamada ayrıca, Katar'ın, saik ve nedenleri ne olursa olsun şiddet ve terörizmi reddetme konusundaki kararlı tutumu yinelendi.

        IRAKLI TÜRKMENLER

        Irak’taki Türkmen siyasetçiler, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınayarak, “Türkmenlerin her zaman ve her yerde Türkiye'nin yanında” olduğunu belirtti.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, “Teröristlerin amacı istikrarı bozmaktır.” ifadelerini kullandı.

        Yaralı polislere acil şifalar dileyen Türkmen Bakan Maruf, mesajında, "Biz Türkmenler her zaman her yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız. Allah Türkiye'yi korusun ve yüceltsin." ifadelerine yer verdi.

        ITC Başkanı Hasan Turan da X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, şunları yazdı:

        "Bu gibi saldırılar bölgenin güvenlik istikrarına zarar verir ve bu saldırıyı yapanlara gereken bedel ödetilmelidir."

        Turan, yaralı polislere acil şifalar dileyerek, Türkmenlerin Türkiye'nin yanında olduğunu kaydetti.

        ITC Kerkük Milletvekili ve Meclis Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi ise yaralılara acil şifalar dileyerek, "Türkiye’deki güvenlik durumunu tehlikeye atan her saldırı ve girişimi şiddetle kınıyoruz." paylaşımında bulundu.

        SOMALİ

        Somali Cumhurbaşkanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı Türkçe açıklamada, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

        Açıklamada, "Kardeş ülke Türkiye ile tam dayanışmamızı ifade ederek yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesini destekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

        TUNUS

        Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Tunus, Türkiye’nin başkenti Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor." ifadelerine yer verildi.

        Tunus'un, terör ve şiddete karşı Türkiye ile her zaman dayanışma içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, terörle mücadelede uluslararası çabanın gerekliliği vurgulandı.

        BALKAN ÜLKELERİNDEN KINAMA VE TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA MESAJLARI

        Balkan ülkelerinden Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, Ankara'daki terör saldırısını kınadı, Türkiye ile dayanışma mesajları verdi.

        Arnavutluk Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, Cumhurbaşkanı Bajram Begaj'ın mesajı yayımlanarak, Begaj'ın her türden terör eylemini şiddetle kınadığı, Türk halkı ve hükümetiyle sarsılmaz dayanışmasını ifade ettiği aktarıldı.

        Terör eylemlerinin "sivil düzen ve huzuru" hedef aldığını kaydeden Begaj, "Bu tür terör eylemleri eski bir dünyanın yaklaşımları olup, modern dünyanın ilke ve değerlerine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutluk'un, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurgulayarak, "Bu (saldırı), Avrupa'dakilerin birçoğunun, Türkiye'yi terörle mücadelesinde daha iyi anlamasına ve desteklemesine yardımcı olmalı." görüşünü dile getirdi.

        Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanlığınca terör saldırısının ardından yayımlanan mesajda, Arnavutluk'un, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığı belirtilerek, "Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz ve her türlü terörü reddediyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz." paylaşımına yer verildi.

        Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Bujar Osmani ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AGİT'in hesaplarını etiketleyerek, "Kuzey Makedonya, Türkiye'nin yanındadır. Terörle mücadele, hiçbir zaman önemini kaybetmeyen ortak bir mücadeledir." ifadesini kullandı.

        BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

        Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama, BAE'nin resmi ajansı WAM'da yayımlandı.

        BAE'nin, bu suç eylemlerini şiddetle kınadığı belirtilen açıklamada, güvenliği ve istikrarı sarsmayı amaçlayan, insani değerlerle ve ilkelerle bağdaşmayan her türlü şiddet ve terörizmin, daimi şekilde reddedildiği vurgulandı.

        BAE'nin, Türk hükümeti ve kardeş Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğu ifade edilen açıklamada, saldırıda yaralananlara acil şifalar dilendi.

        AVUSTURYA

        Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

        Nehammer, "Bu zor zamanda Türkiye'nin yanındayız. Yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

        ÇEKYA

        Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky de terör saldırısını sert bir şekilde kınadığını belirterek, temennisinin sorumluların adalete hesap vermesi olduğunu kaydetti.

        YUNANİSTAN

        Yunanistan Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

        Paylaşımda, "Türk halkı ve hükümetiyle dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

        HOLLANDA

        Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot da X hesabından saldırıya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Ankara'da İçişleri Bakanlığında meydana gelen terör saldırısı karşısında şok olduk. Hollanda bu korkunç eylemi şiddetle kınamakta ve Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir. Yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

        LİBYA

        Libya Dışişleri Bakanlığının, "Hükümetimiz" adlı Facebook sayfasından yapılan açıklamasında, Ankara'daki terör saldırısı kınandı.

        Libya'nın terörle mücadelesinde kardeş Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, ülkenin terörün her türlüsüne karşı olduğu ve bu konuda net bir tutum sergilediği vurgulandı.

        FRANSA

        Fransa Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platformu X üzerinden Fransızca ve Türkçe yayımlanan mesajında, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde düzenlenen terör saldırısının kınandığı belirtildi.

        Mesajda, "Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Yaralılar ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verilirken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da etiketlendi.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ