Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PTT tarafından 2002'de düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında yazılan mektuplar, sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

        Kampanya kapsamında Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Yusuf Gümüşsoy’un (59) kızları Pınar (30) ve Bahar (28) için kaleme aldığı mektup da Pınar Gümüşsoy'a teslim edildi.

        Kendilerine bu heyecanı yaşatan posta dağıtım görevlilerini evlerine davet eden Gümüşsoy ailesi, görevlilere teşekkür etti.

        Pınar Gümüşsoy, mektubu açarak babasının yanında okudu. Mektup yazıldığında hayatta olan babaanne ve dedesinden söz edilen bölüme gelindiğinde ise baba ve kızının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

        Yusuf Gümüşsoy, AA muhabirine, 21 yıl önce yazdığı mektubu ailesiyle, çocuklarıyla okumanın, anıları yenilemenin büyük mutluluk olduğunu vurgulayarak, "Bir baba olarak onları hayatta görmek, kendi ayaklarının üzerinde durur vaziyette kendi işini bulmuş durumda olmak, bir aile büyüğü olarak gurur verici." dedi.

        Pınar Gümüşsoy da mektubun hayatında aldığı en güzel hediye olduğunu dile getirerek, "Mektup kız kardeşim ve bana ithaf edilmiş. En büyük mutluluk, yazmış olan babamla bu mektubu okumak. Cumhuriyet nasıl büyük bir miras ise bu mektup da benim için gerçekten ailemin bir mirası olarak ömrümün sonuna kadar kardeşimle beraber bizde kalacak." ifadesini kullandı.

        PTT görevlileri, mektup kampanyasına katılan ancak evde bulamadığı Yüksel İşbilen'e de ulaşarak, mektubu Kahramankazan PTT Müdürlüğünden alabileceğini bildirdi.

        Mektubu PTT Müdürü Selim Tunç'tan teslim alan İşbilen, mektubu yazdığı kızının yurt dışında olduğuna işaret ederek, "Bu nedenle mektubu yine ben aldım. Kızıma teslim edene kadar saklayacağım." diye konuştu.

        Selim Tunç, Kahramankazan'da kampanya kapsamında 30'a yakın mektup yazıldığı, büyük kısmının 29 Ekim'den önce adreslere ulaştırıldığı belirterek, adresi ve sahipleri bulunamayanların ise PTT Merkez Müdürlüğünden alınabileceklerini kaydetti.​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler