Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesi Tunceli'de toprağa verildi

        Ankara'dan özel bir otobüsle dün gece yola çıkarılan Hatun Tuğluk'un cenazesi Tunceli merkez Atatürk Mahallesi'nde HDP Milletvekilleri Meral Danış Bektaş, Feleknaz Uca, Alican Önlü'nün de aralarında bulunduğu bir grup tarafından karşılandı. Tunceli merkez Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ne götürülen Hatun Tuğluk için cenaze töreni düzenlendi.

        Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değil Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Olayları kınıyoruz. Çirkin bir davranış. Gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Soruşturma devam ediyor. Bunun biz de ilgili birimlerimizce takipçisi olacağız" dedi .

        Cenaze töreninde helallik alınmasının ardından konuşan HDP'li Milletvekili Meral Danış Beştaş, Hatun Tuğluk'un Ankara'da gömülmesi esnasında yaşananlara tepki gösterdi.

        Daha sonra cenaze aracına taşınan Hatun Tuğluk'un cenazesi merkez Atatürk Mahallesi'nde bulunan Asri Mezarlığında defnedildi.

        Bakan Soylu'dan gözaltı açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ölümün olduğu andan itibaren bu cenazenin sağlıklı bir şekilde defnedilmesi için biz, Ankara Valiliğimiz büyük bir çaba sarfettik. Olay yerine intikal ettik. Üzüntümüzü ortaya koyduk. Defin işlemi sonrası yaşananlar bizi üzmüştür. Orada defin olması lazım geldiğini de talep ettik. Tahkikat işlemleri başladı" dedi. Soylu gözaltıların da olduğunu söyledi.

        KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk' un abisi Alaattin Tuğluk'u telofonla arayarak, "Yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Örf ve geleneklerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür çok üzgünüm. Yaşananları kabul etmiyorum. Başsağlığı diliyorum" dedi.

        NE OLMUŞTU?

        Dün, Aysel Tuğluk'un annesinin Ankara İncek'teki cenazesinde gergin anlar yaşanmış, 15-20 kişilik bir grup cenazenin defnedilmemesini istemişti. Yaşanan gerginliğin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş, olaylar üzerine definden vazgeçen aile fertleri, cenazeyi yeniden Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevine götürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ