Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Babalar Günü ne zaman? Bugün Babalar Günü mü? İşte Babalar Günü tarihçesi
        1

        Babalar Günü ne zaman? Bugün Babalar Günü mü? Babalar Gününü kutlamak isteyenler ve bu amaçla plan yapıp hediye almak isteyenler Haziran ayının gelmesiyle her pazar bu sorunun cevabını araştırıyor. Özellikle bugün sosyal medyada yapılan pğaylaşımları görenler bu sorunun cevabını araştırıyor. Peki, Babalar Günü ne zaman? Bugün Babalar Günü mü? İşte merak edilen sorunun cevabı ve Babalar Günü tarihçesi....

        2

        GOOGLE'DAN BABALAR GÜNÜNE ÖZEL DOODLE

        Önemli günleri hazırladığı doodle ile kullanıcılarına hatırlatan dünyaca ünlü arama motoru Google bugün kullanıcılarını Bablar Günü olarak hazırladığı doodle ile karşıladı.

        3

        BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN, BU PAZAR MI?

        Her sene haziran ayında kutlanan Babalar Günü, bu yıl 18 Haziran 2023 Pazar yani bugün kutlanıyor.

        4

        BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

        Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

        5

        Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

        6

        Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.