Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bitcoin fiyatları nereye gidiyor? Bitcoin ne kadar? İşte Bitcoin fiyatında son durum - İş-Yaşam Haberleri

        Bitcoin fiyatları geçtiğimiz pazartesi gününden cuma gününe sürekli düşerek 13 bin doların altını gördü. Haftasonu ise 14 bin 500 dolara inen Bitcoin fiyatı 2018'in üçüncü haftasında 13 bin 800 dolar civarından işlem görüyor.

        REKLAM

        Kriptopara analistleri 2018 yılının 2017'den daha iyi olacağına dair inancını korurken merkezi bir yönetim unsuru bulunmayan kriptopara piyasalarına karşı devletler pozisyon almaya başladı. 2018 başlangıcında kayıpta peşpeşe gelen önlem haberlerinin etkisi büyük.

        DEVLETLER EL ATTI, KAYIPLAR BAŞLADI

        Güney Kore Adalet Bakanlığı'nın yasal mevzuata uygun olmayan borsaların yasaklanacağını açıklaması ve polis baskınlarının yaşanmasıyla Bitcoin fiyatları çakılmıştı. Piyasa takibinde kullanılan Coinmarketcap sitesinde Güney Kore borsalarındaki işlemlerin fiyatlamadan çıkarılmasıyla bir şok daha yaşanmıştı.

        Çin'de de yeni kriptoparaların arzını ve ticaretini yasaklayan çalışmalarının yanı sıra Bitcoin madencilerine yönelik yasak arayışı haberlerinin artmasıyla Bitcoin fiyatları çok ciddi kayıplar yaşadı. Zira madencilik için gerekli olan enerji, ekipman ve insankaynağının ucuz olması nedeniyle Çin, kriptoparaların en büyük üslerinden biri konumunda.

        ABD BİTCOİN İLE VERGİ ALACAK

        ABD'de ise Sermaye Piyasası Kurulu (SEC)'nin, Bitcoin'in başını çektiği kriptoparaların para aklama, yasadışı ticaret ve sahtekarlık amacıyla kullanılabilme potansiyeli nedeniyle federal bir düzenleme için çalıştığı yönünde. Vadeli İşlemler Komisyonu BaşkanıJ. Christopher Giancarlo düzenlemenin sağlandığı takdirde kriptopara piyasalarına yeşil ışık yakmıştı.

        Halihazırda ABD'de kripto paralarla vergi ödenmesini mümkün kılan bir yasa tasarısı hazırlandı. Arizona eyalet parlementosuna gelen yeni bir yasa tasarısı, vatandaşların vergilerini Bitcoin ve diğer kripto paralarla ödemelerine olanak tanımayı hedefliyor ve bunun devlete olan tüm borçların Bitcoin ile ödenebilecekşekilde genişletilmesi planlanıyor.

        FİYAT DÜZELTME VE KONSOLİDASYON GÖRÜŞÜ

        Bitcoin fiyatları tüm bu gelişmelerin ışığında, haftasonu toparlasa da 2018 yılının 2. haftasında yüzde 23 değer kaybetti fakat bunun keskin bir düşüşten ziyade fiyat düzeltme ve konsolidasyon olduğu görüşü de bulunuyor.

        REKLAM

        Bitcoin fiyatlarındaki düşüş nedeniyle altcoin olarak adlandırılan ve Bitcoin ile ilişkili diğer kriptoparalarda dadeğer kayıpları yaşandı. Ripple fiyatı 4 dolara çıkmasının ardından 2 doların altına geriledi. Piyasa değeri en yüksek olan 5 kriptoparadan sadece Cardano'da artıl görülürken, 2018 yılında değeri yüzde 60 civarında aratarak 1300 doları geçen Ethereum dışında kazandıran olmadı.

        Öte yandan CBOE'de vadeli Bitcoin fiyatı 190 dolar kayıpla 13.610 dolar, CME'de ise vadeli Bitcoin 13.590 dolar seviyesinden işlem görüyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ