Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bosna'nın Osmanlı camilerini Vakıflar ayağa kaldırıyor
        1

        Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), sahip olduğu zengin Osmanlı mirasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Bosna Hersek'te, 1992-1995 yıllarındaki savaşta tamamen yıkılan ya da önemli ölçüde zarar gören beş camiyi yeniden ayağa kaldırıyor.

        2

        AA'nın haberine göre Bosna Hersek'te ilk olarak başkent Saraybosna'daki tarihi İsa Bey Hamamı'nı onaran, ardından Gradiska şehrindeki Derviş Hanım Medresesi'ni yenileyip hizmete açan VGM, savaşın yıktığı veya zarar verdiği camilerde başlattığı restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

        3

        Halk arasında "Bosna Hersek'in en güzel camisi" olarak da anılan Foça şehrindeki Alaca Cami'nin restorasyonunda sona yaklaşılırken, Saraybosna'daki Başçarşı Camisi, Cajnice'deki Sinan Bey Camisi, Travnik'teki Alaca Cami ve Banja Luka'daki Arnaudiye Camisi'nde de çalışmalar sürüyor.

        4

        Bosna'daki savaşta yıkılan, zarar gören Osmanlı camileri, VGM sayesinde adeta küllerinden doğacak.

        5

        Öte yandan, Saraybosna Üniversitesi İslam Bilimleri Fakültesi Öğrenci Yurdu, Saraybosna Odabaşı Konut ve İşyeri ile Bosna Hersek İslam Birliği idari binasındaki çalışmaların da ilerleyen günlerde tamamlanması bekleniyor.

        6