Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Buğlem isminin anlamı nedir? Buğlem ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Buğlem isminin analizi

        Bu isimlerden biri de Buğlem ismidir. Ülkemizde nadir karşılaştığımız isimlerden biri olan Buğlem ismi kız çocukları için kullanılmaktadır. Özellikle farklı bir isim arayışında olan ebeveynler için bu isim dikkat çekmektedir. Buğlem isminin anlamı, Buğlem ne demek, Buğlem Kuran’da geçiyor mu, Buğlem isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Buğlem İsminin Anlamı

        Yeni doğacak bebeklerini kucaklarına almaya hazırlanan çiftlerin bir diğer tatlı telaşını isim koyma konusu oluşturmaktadır. Anlamlı, modern ve kulağa hoş gelen isimlere genellikle yönelen çiftler isim konusunda detaylı araştırma yapmaktadır. Doğru bir isim arayışında olabilecekleri gibi daha önce hiç duyulmamış isimlere de yönelmektedirler. Nadir kullanılan bu isimler farklı bir isim arayışında olan çiftler için kimi zaman ilk seçenek olabilmektedir. Bu isimlerde biri Buğlem ismidir. Özellikle son dönemlerde sıklıkla duyduğumuz bu ismin anlamı da oldukça güzeldir. Bu isim birden fazla anlama sahiptir. Buğlem isminin anlamları:

        REKLAM
        • Cenneti müjdeleyen melek.
        • Cennet bahçesi.
        • Cennetteki melekler.

        Buğlem Ne Demek?

        Yeni doğacak çocuğumuza isim koymadan önce ismin anlamlarını araştırır ve olumsuz özellikler yer alıp almadığına dikkat ederiz. Genel olarak ismin kulağa hoş gelmesi de ebeveynlerin önemsediği bir diğer konudur. Söylenmesi zor olan isimler genellikle ilk tercihlerin dışındadır. Buğlem ismi de yeni nesil modern isimlerden biri olarak tercih edilmektedir. Kız çocuklarına konulan bu ismin anlamı da oldukça güzeldir.

        Buğlem isminin kelime anlamı cenneti müjdeleyen melek demektir. Ayrıca cennet bahçesi ve cennetteki melekler anlamlarını da taşır. Eski Kızılderili dilinde ise bereket yüklü bulut anlamına gelmektedir. Birden fazla güzel anlama sahip olması sebebiyle tercih edilmektedir.

        Buğlem Kuran’da Geçiyor Mu?

        Kimi anne ve baba adayları çocuklarına Türkçe kökenli, kimileri ise Arapça kökenli isim arayışlarına yönelmektedir. Yeni doğacak bebeğine isim konulurken kimi çiftler kutsal kitabımızda bu ismin geçip geçmediğine dikkat etmektedir. Buğlem ismi Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir isim değildir. Ancak koyulmasında herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Bu isim caiz isimler arasında yer alır. Yani yeni doğacak çocuğunuza gönül rahatlığıyla bu ismi koyabilirsiniz.

        REKLAM

        Buğlem İsminin Analizi Nedir?

        Yeni doğacak bebeklerine isim arayışında olan anne ve baba adaylarının bir diğer dikkat ettiği konu isim analizidir. Bebeğinin bu analiz doğrultusunda nasıl bir karaktere sahip olacağını, kişilik özelliklerinin neler olacağını merak eden ebeveynler genellikle internet üzerinden isim analizlerini araştırmaktadır. Buğlem isim analizi de bu ismi çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynlerin merak ettiği bir konudur.

        Bu isme sahip olan bireylerin önsezileri oldukça gelişmiştir. Bu sebeple olayları öncesinden tahmin edebilirler. Yavaş hareket ettiklerini söyleyebiliriz. Durağan bir karakter yapısına sahip olmalarından kaynaklanır. Genel olarak işlerini sağlama alarak, yavaş bir şekilde halledirler. Sanatsal yönleri de oldukça gelişmiştir. Ancak ruhsal dünyalarının biraz karışık olduğunu söyleyebiliriz.

        Bir anda hüzünlenirken bir anda kahkaha atmaya başlayabilir. Değişken bir ruh haline sahiptirler. Çekimser kişiliklerine karşılık girdikleri ortama kolay ayak uydururlar. Düzenli ve titizdirler. Planlı ve programlı hareket ederler. Başarı konusu onlar için oldukça önemlidir. Zirvede olmak için çalışırlar. Sevdiklerini korurlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ