Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bulduğu yavru sincabı biberonla besliyor
        1

        Manisa'nın Yunusemre ilçesinde işlettiği odun deposunda çevre düzenlemesi yapan Semih Kaya, 1 hafta önce ağacın altında sincap buldu.

        2

        DHA'nın haberine göre hareketsiz duran yavru sincaba, annesinin alması için dokunmayan Kaya, gün içerisinde kontrol ettiği hayvanın akşam saatlerine kadar aynı yerde beklediğini gördü.

        3

        Kaya, hava kararınca sincabı alarak evine götürdü. Yavru sincabı sahiplenen ve beslenmesi hakkında araştırma yapan Kaya, biberona doldurduğu süt ile besliyor.

        4

        "BİBERONLA BAKIYORUM"

        Kaya, sincabı yanından ayırmadığını belirterek, "Dükkanımı açtığımızda çevre düzenlemesi yaparken, depomuzda dikili bulunan ağaçların altında bir tane sincap gördüm.

        5

        'Annesi vardır, yavrusunu gelir alır' düşüncesiyle müdahale etmedim. Gün boyunca başka hayvanların zarar vermemesi için ara ara uzaktan kontrol ettim.

        6

        Hatta 'Belki bir yuvası vardır' diye dikili meyve ağaçlarımızı kontrol ettim. Hava kararınca, annesinin gelemeyeceğini düşündüm ve zarar görmemesi için eve götürdüm.

        7

        Çok küçük olduğu için nasıl bakılabileceğini araştırdım ve yavru sincapların sütle bakıldığını öğrendim. Biberonla bakıyorum. Kendi kendine beslenebileceğinden emin olduktan sonra Manisa Spil Dağı'na, doğal ortamına bırakacağım" dedi.

        8

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ