Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

        Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, bir kafede gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların kamu yönetiminde yerel yönetimlerin en küçük birimi olarak çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

        Muhtarların, gerek köy ve mahallelerindeki vatandaşların sorunları gerekse ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda büyük vazife gördüğünü anlatan Dolu, şöyle konuştu:

        "Üstlendiğiniz misyon aslında çok önemli. Biga'daki köy ve mahalle muhtarlarımızın her birinden memnunuz. 6 ay sonra önümüzde bir seçim var. 5 yılınızı dolduracaksınız. Birçok muhtarımızın köylerine hizmet götürme noktasında İl Genel Meclisi üyelerimizle sıkı bir diyalog içinde çalıştığını memnuniyetle gözlemledim. Gerek Özel İdaremiz gerekse İl Genel Meclisi üyelerimiz gerekse KÖYDES projeleri ile inşallah yeni yatırım programlarımızı açıklayacağız. Köylerimize hizmet etme noktasında da durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sizlere bundan sonra da başarılar diliyorum. Cumhuriyet'imizin 100. yılını yaşamak ve kutlamak bizlere nasip oldu. 100. yıl bizler için çok önemli. Vatandaşlarımıza, kamu kuruluşlarımıza duyurduk. Cadde ve ev iş yerlerimizi bayraklarla donattık."

        Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantının ardından Dolu, muhtarlara Türk bayrağı hediye etti.

        - Bigalı küçük sporcular yüzme şenliğinden derecelerle döndü

        Biga Belediyesinin yüzme kursunda eğitim alan küçük sporcular, Türkiye Yüzme Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliğince düzenlenen yarışlarda derecelere kazandı.

        Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen 9-10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yüzme Şenliği ve 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi İl İçi 3. Vize yarışlarında Ayşe Nisa Elmacı 200 metre serbestte birinci, 50 metre kelebekte ikinci, Mina Aktaş 50 metre kelebekte ikinci, 50 metre kurbağalamada üçüncü, 100 metre kurbağalamada üçüncü, Yağmur Ayyıldız 50 metre sırtüstünde ikinci, 50 metre kurbağalamada üçüncü, 50 metre serbestte üçüncü, 100 metre serbestte üçüncü oldu.

        Zeynep Su Karakayış 50 metre serbestte B1 barajını geçerek 6'ncı, Derin Bayrak 50 metre kurbağalamada 4'üncü, Yücel Denizdoğan 50 metre serbestte 6'ncı, Melek Gülce Çelik 50 metre serbestte 9'uncu, Alya Akbıyık 50 metre sırtüstünde 7'nci, Zeynep Minel Tetik ise 50 metre kurbağalamada 5'inci sırada yer aldı.

        Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Biga Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Yarı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzumuzda yüzme eğitimlerine devam eden miniklerimiz, düzenlenen '9-10 Yaş UGPL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yüzme Şenliği ve 11-12 Yaş UGPL İl İçi 3. Vize Yarışları'nda üstün performans sergileyerek bizleri gururlandırdılar. Tüm minik yüzücülerimizi ve değerli antrenörlerimizi kutluyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler