Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çağrısını yineledi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’ün canlı yayınında özetle şunları söyledi:

        DEMOKRASİNİN NAMUSU: (Belediye başkanlarının istifa süreci) Erken seçim çağrısını niye yapıyoruz? Demokrasinin namusunu kurtarmak için. Seçimle gelen seçimle gider. Varsa bir yolsuzluğu, demokratik ülkede olması gereken süreç çalıştırılır. İstifaya zorluyorsunuz, “Aksi halde gereğini yaparım” diyorsunuz. Yani: “Elimde suç belgeleri var, seni hapishaneye gönderirim.” Bu, belediye başkanları açısından çok aşağılayıcı bir suçlama. Ailelerine hesap veremez hale geldiler. Şantajla, tehditle, seçimle gelen birisi makamından atılabilir mi? Ülkede dikta yönetimi var.

        REKLAM

        GÖKÇEK’İ NİYE DÜŞÜNELİM?: (Melih Gökçek’i aday düşünür müsünüz?) Hayır, niye düşünelim? Çok eleştirdik Melih Bey’i.

        TÜKENMİŞLİĞİN SONUNA GELDİLER: “Tükenmişlikten nasıl kurtulurum?” un arayışı bu. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden kişi, Türkiye’yi kaosa sürükleyemez.

        HUZURSUZ BAKANLAR VAR: (AK Parti içinde hesaplaşmalar neler?) Rant paylaşımı var. Büyükkentlerdeki operasyonlarda bu paylaşım kendini gösteriyor. Kazan kaynıyor. Herkes huzursuz; bakan boyutu da var.

        HÜKÜMET ‘HODRİ MEYDAN’ DİYEMEZ: Açık ve net, buradan hodri meydan. “Yerel seçim” diyorlarsa yerel seçim, “Genel seçim” diyorlarsa genel seçim, “Cumhurbaşkanlığı seçimi” diyorlarsa Cumhurbaşkanlığı seçimi. (Belediyelere aday göstermeme kararı) Nedeni şu; erken seçim istiyoruz. Aday göstermenin mantığı yok. Büyükkentleri de kaybedecekler. Önceden, çağrı yapsak koşa koşa erken seçim yaparlardı. Şimdi kaçıyorlar. Hükümet “Hodri meydan” diyemez. Başbakan ülkeyi yönetiyor. Saray’da bir zat var, o da Türkiye’yi yönetiyor. İki tane paralel devlet var ama birisi egemen, diğeri korkudan sesini çıkaramıyor.

        REKLAM

        HAZIRIZ, ALACAĞIZ: Demokrasiyi kurtarmak için acil çağrı yaptık: “Yerel seçimleri yapalım.” Hem hazırız hem alacağız. Bugünden “İstanbul adayımız, Ankara adayımız budur” demek mümkün değil. Adaylar arası anket yapmak zorundayız. Gelmiş bir talep yok, “Şuraya aday olayım” diye. Çok erken.

        BÜTÜN SEÇENEKLERİ MASAYA KOYARIZ: Cumhurbaşkanı adayı için de oturup bakılacaktır. Elbette adayımız olacak, bütün seçenekleri masaya koyarız. (“Aday siz olmalısınız” denilmiyor mu?) Bunu seslendirenler de var ama daha erken, doğru olmadığını söylüyorum ve öneriler bitiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ