Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ESNAFA VE ÇİFTÇİYE ERKEN EMEKLİLİK 2023 | Bakan Bilgin'den prim gün sayısı açıklaması! Küçük esnafa ve çiftçilere erken emeklilik ne zaman çıkacak, başvuru şartları neler?
        1

        Esnafa ve çiftçiye erken emeklilik şartları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarının ardından gündeme geldi. Bakan Bilgin, "Esnafın, çiftçinin prim gün sayıları çok yüksek, bu konuda teknik çalışmaları tamamladık." ifadelerini kullandı. AK Parti seçim manifestosunda da yer alan çiftçilere erken emeklilik düzenlemesi ile çiftçilerin sosyal güvenlik primlerine destek verilecek. Çalışmanın tamamlanmasının ardından çiftçilere 5 yıl daha erken emekli olma hakkı tanınmış olacak. İşte 2023 Esnafa be çiftçiye erken emeklilik şartları, başvuru tarihlerine ilişkin son dakika gelişmeleri...

        2

        AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALDI!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Seçim Beyannamesi’nde "Gençlere ve kadınlara ilave destekler vereceğiz. Ayrıca genç ve kadın çiftçilerin sosyal güvenlik primlerine destek olacağız.” ifadeleri yer almıştı.

        3

        KURAKLIĞA DAYANIKLI TOHUM

        Seçim beyannamesinde stratejik ürünlerde kuraklığa dayanıklı çeşitlerde çiftçilere tohumluk temin edileceği de duyuruldu.

        4

        ESNAFA VE ÇİFTÇİYE ERKEN EMEKLİLİK NE ZAMAN?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Anadolu'da tarım sigortalılarının da taleplerini de dinledim. Esnafın, çiftçinin prim gün sayıları çok yüksek, bu konuda teknik çalışmaları tamamladık." ifadelerini kullandı.

        5

        KÜÇÜK ESNAFA PRİM GÜN SAYISI DÜZENELEMESİ

        Bakan Bilgin, "Beş kişinin çalıştığı berberi, küçük bir dükkânı büyük işletme gibi değerlendirmek yanlış. Belli ölçeğin altında olanları, yanında beş ya da daha insan çalışanları ayrı kategoride ele alarak onların prim gün sayılarını emekçilerle aynı sayıya getirme hazırlığı yaptık" dedi.

        6

        ÇİFTÇİLERE ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

        Çifçiye erken emeklilik düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte çiftçilerin emeklilik için tamamlaması gereken prim gün sayısı SSK'lı olan çalışanlarla eşitlenecek. Çiftçiler bu düzenleme ile birlikte 9 bin yerine 7 bin 200 günden emekli olma hakkı elde etmiş olacak.