Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin CHP'den istifa etti - Son dakika haberler

        Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.

        Çetin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ömrümüzü verdiğimiz partimizin gasp edilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek görmekteyiz. Önce yerelde ardından genelde iktidarı hedeflemesi gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlemekteyiz" ifadelerini kullandı.

        "TANIK OLDUĞUM TABLO KAYGI VERİCİ"

        Çetin şöyle devam etti: "Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük. Atatürk ilkeleri, cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların gözardı edildiği, tarafsız ve liyakate hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık. Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum."

        SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

        Çetin'in ardından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da partisinden istifa ettiğini açıkladı. Akay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "

        "Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen; tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Seyhan’a ve Adana’ya, layık olduğu hizmetlere devam edeceğimi bir atasözünü anımsatarak tüm hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum. İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme.”

        MYK SONRASI YENİ ADAYLAR AÇIKLANMIŞTI

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplanmıştı. Toplantı sonrası Adana Çukurova'da Emrah Kozay'ın ve Seyhan'da da Oya Tekin'in aday olduğu açıklanmıştı.

         Gürsel Tekin CHP'den istifa etti
        Gürsel Tekin CHP'den istifa etti Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ