Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lütfü Türkkan' tepkisi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Biga'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        Siyasi hayatımda Biga bir başkadır. Biga'nın meydanında buraya ilk geldiğimde karşımda sadece 10 kişi vardı. Vehbi ağabeyimizle yola çıkmıştık. Bir mali müşavir Rıdvan kardeşimle beraberdik. Ama şimdi hamdolsun on binler var. Nereden nereye...

        Biga eskiden beri önemli ve stratejik bir yerleşim merkezi olarak ülkesine hizmet etmiştir.

        Biga'dan tüm Çanakkale'deki kardeşlerime de selamlarımı yolluyorum.

        REKLAM

        Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz. Sağlıkta Çan devlet hastanemizi, aile ve toplum sağlığı merkezlerini bugün hizmete açıyoruz. Çanakkale karasal sayısal yayın kulesinin açılışını yapıyoruz. Kıyı emniyetimize 2 adet 90 tonluk römorkörü bugün hizmete veriyoruz.

         1915 Çanakkale Köprüsü'nde tarihi gün
        1915 Çanakkale Köprüsü'nde tarihi gün Haberi Görüntüle

        Toplam 77 milyon liralık bedelli 35 eserimizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

        Üzerimize gelen hayasız akınlar hala durmadı, durmayacakmış gibi de görünüyor. Bir asır önce Çanakkale'ye dayananların içlerindeki heves hala sönmemiştir.

        Biz devraldığımız yerden süratle ülkemizi kalkındırma gayreti içerisinde olduk. 2002'den itibaren aldığımız Türkiye'ye bir bakın. Ülkeyi nereden nereye getirdik. Şimdi de 2022'nin 18 Mart'ında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yapacağız. Bay Kemal senden bir şey olmaz. Çünkü senin hizmet diye bir derdin yok. Biz Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte yolumuzda devam ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerdeniz. Biz yolumuza MHP ile devam edeceğiz. O Yassıada'da bunlar merhum Adnan Menderes'in, Fatih Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın idam kararını vermediler mi? Biz o adayı tamamiyle aldık ve Demokrasi ve Özgürlükler Adası yaptık.

        TÜRKKAN TEPKİSİ

        İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ